Amy WilliamsFoto: PA Images / Scanpix
Talisport
2. oktoober 2018, 10:18

Spordikarjäär keeras skeletoni olümpiavõitja tervise nii tuksi, et ta pidi maja maha müüma

Vancouveri olümpiamängudel naiste sekeletonis kuldmedali võitnud britt Amy Williams (36) rääkis BBC-le, et spordikarjäär lõhkus ta keha nii palju, et ta pidi oma kodu maha müüma ja bangalosse kolima.

2012. aastal karjääri lõpetanud Williams on käinud neljal põlveoperatsioonil, samuti teeb talle häda selg. Probleemide tulemusena ei saa naine enam korralikult treppidest käia, mistõttu koliski bangalosse (ühekorruseline kerge puumaja).

"Olen natuke katki," ütles ta. "Mõned minu alaselja- ja kaeladiskid on viletsad. Olen käinud neljal tõsisel põlvelõikusel. Käin iga paari nädala tagant kiropraktiku juures, see on üpris raske. Vahel mõtlen, kas asi oli seda väärt? Aga vastan kärmelt, et jah, oli küll.

Skeletonisõitja Amy Williams naasis Vancouverist kuldmedaliga. Foto: Reuters/Scanpix

Müüsin oma linnamaja maha, elan nüüd bangalos. Mu põlvedele ei meeldi trepid ega üldse suur liikumine. See on keeruline, sest olen endiselt aktiivne inimene. Armastan endiselt enda vormis hoidmist. Alustasin joogaga, mis ei koorma nii palju põlvi. Mulle meeldib endiselt jooksmas käia, aga kui lippan liiga palju, siis ma ei saa mitu nädalat kõndida.

Põlvehädad on raudselt selle tulemus, et treenisin 15-16aastasest saati kolm korda päevas. Ja seljaprobleemide põhjuseks on mitmed skeletoniavariid.

Kannatan ka palju närvivalude käes. See on ka põhjus, miks karjääri lõpetasin. Läbisin peaaegu terve karjääri valuvaigistite ja süstide toel. Arstid ütlesid mulle pidevalt, et peaksin skeletoniga lõpetama. Mõtlesin, et jah, peaksin küll. Nüüd lihtsalt õpin probleemidega elama."