Brasiilia jalgpallur Fabricio.Foto: Kuvatõmmis videost
Jalgpall
2. oktoober 2018, 12:16

Mait Toomi juhtumi jälgedes: spordiväljakul välkuvad keskmised näpud pole miskine haruldus

Möödunud kolmapäeva jalgpalli karikavõistluste mäng FC Flora ja FCI Levadia vahel pälvis tähelepanu sellega, et Flora väravavaht Mait Toom näitas oma fännidele keskmist sõrme. Olukord päädis Flora eilse teatega, et Toom ei jätka enam meeskonnas.

Juhtunu taustal otsis Õhtuleht välja veel mõned kuulsad keskmised näpud. Olgu lisatud, et Eesti jalgpalliliigaski on varem ette tulnud, et mängijad näitavad vastasfännidele keskmist sõrme. Esimese hooga meenuvad Siim Luts (toona Flora) versus Tartu Tammeka poolehoidjad aastast 2012 ning Vladimir Voskoboinikov (Infonet) versus Nõmme Kalju fännid aastast 2017.

Brasiilia jalgpalliklubi Internacionali vasakkaitsja Fabricio versus oma fännid, aprill 2015

Internacional mängis parasjagu kodustaadionil Ypiringa meeskonnaga, kui Fabriciol oma fännide pidev mõnitamine üle viskas. Ta söötis palli kaaslasele, sammus tribüüni ette ja vehkis poolehoidjate ees keskmiste sõrmedega. Peakohtunik näitas talle punast kaarti.

Seepeale kiskus Fabricio särgi seljast ja karjus, et lahkub klubist. Kuus päeva hiljem siirdus ta laenulepingu alusel Cruzeiro meeskonda ega esindanudki rohkem Internacionali.

 

Viieaastane Rotterdami Feyenoordi fänn, aasta 2002

Nüüdseks täisealine Mikey Wilson ja tema tilluke sõrm said üleilma kuulsaks 2002. aastal UEFA Karika finaalis Feyenoordi ja Dortmundi Borussia vahel. Pole teada, kellele tema žest suunatud oli, aga sellest on tehtud sadu, kui mitte tuhandeid meeme. 

Väike Rotterdami Feyenoordi fänn Mikey Wilson. Foto: Originaalfoto: Reuters/Scanpix

Chelsea ründaja Didier Drogba versus Burnley fännid, aasta 2008

Elevandiluuranniku ründelegend Didier Drobga vallutas (kõmu)meedia 2008. aasta novembris, kui tähistas karikamängus Burnley'le löödud väravat keskmise sõrme ja mündiviskega. Tõsi, need olid adresseeritud vastasfännidele.

Hiljem sai ta politseilt rahaloopimise eest ametliku hoiatuse. Punasest kaardist päästis teda see, et peakohtunik ei pannud juhtunut tähele.

Korvpallur Dwight Howard vs Cleveland Cavaliersi fännid, aasta 2017

Kossuäss Dwight Howard on korduvalt erinevate žestide eest trahvi saanud. Üks juhtumeid leidis aset möödunud hooajal, kui Charlotte Hornets kohtus Cleveland Cavaliersiga. Video kõneleb enda eest, kuid pallur sai hiljem 35 000 USA dollarit trahvi.

 

Tennessee Titansi omanik Bud Adams, aasta 2009

Kui mängijate ja fännide emotsioonipuhangud pole haruldased, siis miljardäride ebasündsad žestid pigem on. NFLi klubi Tennessee Titansi endine omanik Bud Adams (ta suri 2013. aasta oktoobris) sai 86aastaselt hakkama niivõrd kohatu võidutähistusega, mis tõi talle 250 000 USA dollari suuruse rahatrahvi.