Sebastien OgierFoto: Reuters/Scanpix
WRC
2. oktoober 2018, 13:21

Sebastien Ogier: meil oli eelmistel aastatel jäänud mulje, et Citroenis tehakse asju poole vinnaga

Järgmisel hooajal taas Citroeni rooli istuv viiekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier rääkis Prantsusmaa ajalehele L'Equipe, miks ta kodumaa meeskonna kasuks otsustas.

Ogier kihutas Citroeniga ka aastatel 2009-11, enne kui viieks aastaks Volkswageni ja seejärel kaheks aastaks M-Spordi manu läks. Kusjuures Prantsusmaa autotootja oli vahepeal rallimaailma valitseja, Sebastien Loeb võitis nende autoga aastatel 2004-12 üheksa MM-tiitlit järjest.

Pärast seda on tiimil olnud pigem rasked ajad, sest viimase kuue aasta peale kokku on võidetud vaid seitse rallit.

Ogier' sõnul suutis tiimi boss Pierre Budar teda veenda, et kehvad ajad on möödas. "Meil oli eelmistel aastatel jäänud mulje, et Citroenis tehakse asju poole vinnaga," lausus Ogier.

"Ma ei saa garanteerida, et kõik läheb nii nagu soovin, aga Pierre suutis mind veenda ja tunnen, et alustame ägedat seiklust."

Valitsev tšempion on M-Spordi loal uut masinat ka ise testinud. "Auto potentsiaalist sain aimu juba siis, kui nägin seda mõnedel rallidel esiotsas. Aga enda hinnang on väga oluline ja soovisin seda enne lepingu allkirjastamist teha."

Ogier' eelmine Citroeni periood lõppes 2011. aasta lõpus, sest tema suhted tiimikaaslase Loebiga polnud kiita. Niisamuti oli tal probleeme juhtkonnaga, kuid neid inimesi pole enam meeskonnas. "Tehnilise tiimiga sujus koostöö alati hästi, seepärast oli sealt ka raske lahkuda," meenutas Ogier.

"Tunnetan ka juhtkonna tasemel uut hingamist. Leidsime Pierre'iga kiirelt ühise keele. Temaga on palju lihtsam suhelda kui eelmise bossiga. See oli üks asju, mis veenas mind Citroeniga liituma."