Maarten van Gent. Foto: Jürgen Niit
Korvpall
3. oktoober 2018, 09:07

Maarten van Gent Eesti koondise peatreeneri palgast: mõned ütlesid, et teenin 10 korda rohkem kui peaminister!

Maarten Van Gent tunnistab, et Tiit Sokk ja Aivar Kuusmaa olidki üks põhjus, miks ta Eestisse kolis. Kuna tänu neile sai ta kopsaka vahendustasu, tahtis ta Maarjamaa korvpallile midagi tagasi anda.

Nõnda sai hollandlasest 1997. aastal nii Eesti rahvusesinduse kui ka Kalevi, kes sisuliselt oligi koondis, peatreener. Siin avanes van Gentile täiesti uus maailm.

„Pidin harjuma väga paljuga. Näiteks Hollandis küsiti, kas tahan koondise treeneriks saada, vastasin „jah“ ja asi oli korras. Siin küsiti, vastasin „jah“ aga sellega polnud veel midagi paigas,“ alustab ta.

„Pidin minema kohtumisele. Kohal oli komisjon, aga ka teised treenerid. Mäletan Andres Sõpra ja Heino Endenit. Mul polnud aimugi, mis juhtuma hakkab. Hiljem sain teada, et seal kohtumisel pidavat valitama uus koondise treener, kõigil tuli oma plaani tutvustada,“ jätkab van Gent, kuid lisab siis midagi hämmastavat.

„Kogu see värk oli fiktiivne, sest mulle oli juba varem koht ära lubatud. See oli puhas sõu. Minu jaoks täielik nali,“ selgitab ta. „Üllatus tuli ka palga osas. Küsisin normaalset tasu. Aga mulle anti väga kõrge palk. Mõned ütlesid, et teenin 10 korda rohkem kui peaminister!“

Pikka usutlust Maarten van Genti, kus tuleb muuhulgas välja, kui palju Sokk ja Kuusmaa talle raha tõid, meenutustega saab lugeda siit!