Jelena OstapenkoFoto: AP/Scanpix
Tennis
2. oktoober 2018, 17:29

Kontaveidi endine treener Schaap ei saa Ostapenkot kuidagi mõõnast välja (1)

Kui suvel, Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste aegu lõppes Anett Kontaveidi koostöö treener Glenn Schaapiga, leidis too peagi uue hoolealuse Läti esireketi Jelena Ostapenko näol. Ent viimastel kuudel on Ostapenko mäng vajunud sügavasse auku.

Kui Pekingi turniiri avaringis suutis Läti tennisist alistada slovakitari Magdalena Rybarikova, siis täna jäi ta kohalikule mängijale Qiang Wangile alla suisa 0:6, 0:6! Et eelmisel aastal oli Ostapenko jõudnud Pekingis poolfinaali, kaob nüüd palju punkte ja ta langeb maailma edetabelis vähemalt 17ndaks. Eduka esinemise korral Hiina pealinnas võivad temast mööduda kaasmaalanna Anastasija Sevastova ja nüüd Nigel Searsi näpunäiteid kuulav Kontaveit.

Pärast koostöö alustamist Schaapiga jõudis Ostapenko küll Eastbourne'is veerandfinaali (alistas teiste seas Kaia Kanepi) ja Wimbledonis poolfinaali, kuid edasised võistlused Ameerika mandril ja Aasias on läinud aia taha.

Montrealis ja Cincinnatis tuli reketid pakkida avaringis, USA lahtistel pärast kolmandat ringi. Soulis suutis ta võita ühe mängu, eelmisel nädalal Wuhanis mitte ühtegi. Mullu Prantsusmaa lahtised üllatuslikult võitnud ja parimal hetkel maailma edetabelis 5. kohal asunud piiga nüüd muudkui langeb.

Wuhani turniiri finaalis Kontaveidi alistanud valgevenelanna Arina Sabalenka alustas aga edukalt ka Pekingis, saades 7:5, 6:4 jagu hispaanlannast Garbine Muguruzast. Sabalenka tõusis sellega jooksvas edetabelis juba 12. kohale ning kui ta võidab nüüdki esikoha, kerkib juba esikümnesse.