Korvpall
2. oktoober 2018, 18:57

Kalev/Cramo võimalus? Väsimust koguval Nižni Novgorodil on enne Ühisliiga avamängu hullumeelne graafik

BC Kalev/Cramo esimene vastane VTB Ühisliigas Nižni Novgorod peab neil nädalatel Meistrite liiga kvalifikatsioonimänge ning juba kurdetakse, et jõuvarud on otsakorral. Ent graafik ei anna Nižnile enne Kaleviga kohtumist armu.

Nižni on jõudnud viimasesse, kolmandasse eelringi. Eile alistati selle avamängus kodus Pardubice 92:84, korduskohtumine peetakse neljapäeval Tšehhis. Ning juba pühapäeval võtab Nižni vastu Kalevi. Eelmiste Meistrite liiga eelringide neli mängu peeti 20., 22., 25. ja 28. septembril. Teises ringis kaotati esmalt kodus Thessaloniki Arisele 63:65, kuid võõrsil üllatati 62:51 võiduga.

"Kas meil nüüd piisab kaheksapunktilisest edumaast, näeme juba mõne päeva pärast," ütles Nižni peatreener Zoran Lukic pärast võitu Pardubice üle. "Esimene, mis silma jäi, oli asjaolu, kui palju värskem nägi välja vastane. Nad võtsid otsuseid vastu kiiremini, viskasid kiiremini ja stabiilsemalt. Pidasime viienda mängu järjest, matši käigus oli näha füüsise langust. Meeskonnal on raske, kuid loodame eksimused parandada ja mängida Pardubices vähemalt sama hästi nagu võõrsil Arisega."

Juhendajaga samal lainel oli ameeriklasest mängumees Aaron Broussard: "Tundsime selgelt puudust sellest energiast, mis meil oli võõrsil peetud kohtumises Arisega. Saime mitmel korral suurema edu sisse, kuid andsime selle käest."

Kalev/Cramogi peab neil päevil mitu mängu järjest, kuid nende arv on väiksem. Reedel alustati Eesti-Läti liigat võiduga Ventspilsi üle, eile alistati hõlpsalt ka Liepaja. Homme mängitakse võõrsil Ogrega ning pärast seda ootabki järgmisena ees Ühisliiga avamatš Nižni Novgorodis.