Kalju fännid omasid toetamas. Kui jalgpalliliidu plaan õnnestub, toovad kogukonnajuhid staadionitele rohkem publikut. Foto: Robin Roots
Jalgpall
3. oktoober 2018, 14:36

Jalgpalliliit otsib klubidele kogukonnajuhte, projekti maksumus on umbes miljon eurot (2)

Eesti jalgpalliliit teeb suure investeeringu ning palkab igasse klubisse kogukonnajuhi, kelle töö eesmärgiks on suhelda kogukonnaga ning kasvatada seeläbi pealtvaatajate arvu.

Õhtulehe andmetel on kolmeaastase projekti maksumus umbes miljon eurot. Projekti idee sündis EJLi tagatubades ning täpsem plaan töötati välja koos Euroopa jalgpalliliidu UEFAga. Projekti eelarvesse panustavad nii EJL, UEFA kui ka kohalikud klubid.

"Investeering on igas tähenduses suur, sest loome kolmeks aastaks vähemalt 11 töökohta - kõik 10 Premium liiga klubi ja lisaks järgmiseks hooajaks koha Premium liigas taganud Maardu Linnameeskond. Projekt jätkub ka nende klubide jaoks, kes Premium liigast välja kukuvad," selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei pressiteate vahendusel. 

"Meil on väga hea meel, et projekt toimub jalgpalliliidu, klubide ja UEFA koostöös ja saame pidevalt kasutada rahvusvaheliselt tunnustatud ekspertide abi, nii seminaride kui ka igapäevase tagasiside näol," märkis Rei.

Kogukonnajuhid alustavad tööd 1. jaanuarist 2019 ja projekt vältab vähemalt kolm aastat.

Avaliku konkursi kaudu otsitakse kogukonnajuhte järgmistele klubidele: Nõmme Kalju FC, Tallinna FCI Levadia, Paide Linnameeskond, Viljandi JK Tulevik, JK Tallinna Kalev, FC Kuressaare, Pärnu JK Vaprus ja Maardu Linnameeskond. Kolmes klubis - FC Floras, JK Narva Transis ja Tartu JK Tammekas - asusid kogukonnajuhid tööle juba suvel pilootprojekti raames.

Kandideerimine kestab 26. oktoobrini 2018 ning kandideerida saab siit!