Tanel Aaviku kaasosalised ja nende kaitsjad kohtus Foto: Teet Malsroos
Krimi
3. oktoober 2018, 15:33

GALERII | Tanel Aaviku bordellimaffia osalised pagesid piltniku eest ukse taha (20)

Harju maakohus mõistis teisipäeval viis inimest ja kaks ettevõtet süüdi kupeldamisega tegelenud kuritegelikku ühendusse kuulumises ja prostitutsioonile kaasaaitamises.

Harju maakohus mõistis teisipäeval viis inimest ja kaks ettevõtet süüdi kupeldamisega tegelenud kuritegelikku ühendusse kuulumises ja prostitutsioonile kaasaaiatmises.

Kell 10 algavale kohtuistungile on oodatud seitse süüdistatavat – nendest kaks on küll ainult juriidilised kehad –, aga viis minutit enne kella kukkumist istub saalis vaid üks mees, kes varjab oma nägu fotograafi eest mütsiga. Peagi selgub, et ülejäänud kohtualused redutavad piltnikku peljates ukse taga.

Alles kutsumise peale ilmuvad ka teised süüdistatavad viimasel minutil kohtusaali. Kohale on tulnud neli keskealist eesti meest ja üks õbluke vene keelt kõnelev naisterahvas. Nende hirm avaliku tähelepanu ees on aga endiselt suur. Kui istungisekretär küsib ühelt mehelt isikukoodi, siis on ta nii ähmi täis, et ajab numbrid sassi. “Kuulge, fotograaf, palun lahkuge!” hüüatab üks süüdistatav. “See on ju kollane press!” lausub teine bordelliäri osaline etteheitvalt – justkui unustades, miks ta seal viibib. Lõpuks keerab üks kohtualune saali ukse seestpoolt sneprisse, et fotograaf jumala pärast enam sisse ei pääseks.

Süüdistusest selgub, et Aivar Martinson (51), Margus Õispuu (49), Andrus Läänsoo (53), Villu-Jannus Ainsam (49) ja Ljudmila Larina (33) ei kuulunud bordelliäri juhtide hulka. Vanemprokurör Saskia Kask rääkis Õhtulehele, et kohtualused olid seotud Tallinnas Ristiku põigus ja Liivalaia tänaval aastail 2009–2016 tegutsenud bordellide tööga, mis asusid küll eri aadressidel, aga kuulusid ühise juhtimise alla.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99