Tartu korvpallimeeskond. Foto: Aldo Luud
Korvpall
3. oktoober 2018, 21:09

Karm õhtu: kolm Eesti korvpalliklubi said ühel ajal lätlastelt lüüa, Kalev/Cramo päästis Maarjamaa au

Eesti-Läti korvpalliliigas oli täna tihe mängupäev. Õhtu põnevaimas kohtumises jäi Tartu Ülikooli meeskond võõral väljakul lisaajal Valmierale alla 98:106.

Võõrustajad haarasid kohe algusest initsiatiivi, kuid tartlased püsisid hästi kannul. Poolaja võitis Valmiera nelja punktiga, kuid kolmanda veerandaja alguses käristati edu korraks 11 punktile. 

Otsustavaks neljandikuks vähendasid külalised vahe seitsmele, kui Valmiera hoidis üsna kindlalt ohje. 1.51 enne lõpuvilet õnnestus aga Tartul lõpuks punktiga ette saada, järgmise rünnakuga suurendati edu neljale silmale. Kuid mäng polnud tehtud. 

Kui tabloole oli jäänud 13 sekundit, särasid tablool viiginumbrid 87:87 ning pall Tartu käes. Meie mehed jõudsid küll korralikult viskele, kuid Kregor Hermeti kolmene ei tabanud. Järelejäänud 1,3 sekundiga Valmiera samuti korvini ei jõudnud, nii et tarvis läks lisaaega. 

Järgmisel viiel minutil olid selgelt kindlamad koduperemehed. Kulus vähem kui minut, mil Valmiera juba kuuega ette pääses. Seda edu enam käest ei antudki. 

Võitjate poolelt tegi hiilgava partii Janis Kaufmanis, kes viskas üleplatsimehena 26 punkti. Lisaks noppis ta 7 lauapalli ja jagas 6 resultatiivset söötu.

Tartu kasuks viskas Arnas Velicka 24 silma. Märkimisväärne oli ka Julius Kazakauskase panus. Lisaks 23 punktile hankis ta 15 lauapalli ja jagas 6 resultatiivset söötu. Leedulane langes lisaaja keskel viie veaga pingile. 

Tartul on nüüd kahest mängust kirjast üks võit. Valmiera on võitnud mõlemad seni peetud mängud. 

Samal ajal peetud matšist, ei jätnud kogu liiga üks favoriite Ventspils koduväljakul võimalust Pärnule, kellest saadi jagu 97:62. Läti klubi edukaim oli Maris Gulbis 17 punktiga. Suvepealinlaste resultatiivseimaks kerkis Mihkel Kirves 15 silmaga. 

Palju parem õhtu polnud ka Valga-Valkal, kes pidi kodusaalis tunnistama Jurmala 90:67 paremust. Võitjate poolelt viskasid võrdselt 15 punkti Ilja Gromovs ja Endru Davids Smits. Piirilinlaste edukaim oli Guntis Sipolins 21 silmaga. 

Nii Pärnu kui ka Valga pole kahe mänguga võiduarvet avanud. Ventspilsi saldo on kaks võitu ja üks kaotus. Jurmala on kahest mängust kaotanud ühe. 

Ainsa Eesti klubina teenis täna võidu Kalev/Cramo, kes alistas võõral väljakul 93:78 Ogre. Kalevlased otsustasid matši ära esimese veerandajaga, mis võideti 29:13. Ülejäänud ramm kulus tulemuse vormistamisele. 

Kalevi poolelt tõusis resultatiivseimaks Chavaughn Lewis 21 punktiga. Ogre parim oli üleplatsimehena 23 silma visanud Janis Poznaks.

Kalev on võitnud kõik kolm mängu, Ogre saldo on 1-1.