Levadia vs Nõmme Kalju, 0:0.Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
3. oktoober 2018, 21:24

Miks kolis Levadia suurima rivaali juurde?

GALERII | Vihmane, külm ja kaootiline viik viis Nõmme Kalju tiitli veerele

Võimalik, et täna otsustati Lilleküla staadionil tänavuse Eesti jalgpalli meistritiitli saatus. Levadia võõrustas Nõmme Kaljut ja areenilt lahkuti 0:0 viigiga. 

Mäng ise algas tegelikult üsna pööraselt. Levadial tekkis hulk võimalusi skoori tegemiseks, millest parim oli juba kolmandal minutil, kui penaltit ei suutnud realiseerida Dmitri Kruglov. Vanameister lõi palli selgelt väravast mööda.

Just nii veeres Dmitri Krugolvi penalti väravast mööda. Foto: Stanislav Moškov

Möllu jagus ka edaspidiseks: peakohtunik Eiko Saar jagas avapoolajal laiali kuus kollast kaarti ja neljas kohtunik Kristo Tohver pidi mõlema varumeestepingi juures rahvast rahustama.

Kogu närvilises õhkkonnas toimunud matši saatis pidev vihmasadu, tugev tuul ja umbes 8 soojakraadi.

Teine poolaeg algas võrdsemalt kui esimene, Kalju suutis olukorda veidi paremini kontrollida ja mitte lasta Levadial enam nii ohtlikult rünnata. Kuni 65. minutil harutas Levadia Nõmme kaitseliini lahti, kuid Roman Debelko löök lõpetas värava postis, mitte võrgus (Levadia teine post täna).

Kogu matš võttis kohati üsna kaootilise võta-pall-ja-jookse stiilis pöörde, kuid Kalju pidas ikkagi lõpuni vastu. Saar näitas kokku kümmet kollast kaarti, neist kaheksa kuulusid Levadia meestele. 

Mõtlik Levadia boss Viktor Levada. Foto: Stanislav Moškov

Flora võitis samal ajal võõral väljakul 4:0 Tartu Tammekat, Narva Trans sai kodus 3:2 jagu Tallinna Kalevist. Viis mängu enne meistrivõistluste lõppu on Kaljul koos 77 punkti, Levadial 69. Floral on pidada veel kuus matši ja nemad on 70 punkti peal. Trumbid püsivad üsna kindlalt Kalju käes.

Levadia vs Nõmme Kalju, 0:0. Foto: Stanislav Moškov

Miks toimuvad Levadia kodumängud Lillekülas, suurima rivaali FC Flora staadionil?

Mäletame, et 1996. aastal toimuma pidanud MM-valiksarja kohtumine Eesti ja Šotimaa vahel jäi Kadrioru staadionil ära, sest šotlased polnud rahul Kadrioru staadioni valgustusega. Selgub, et tänaseks päevaks pole palju muutunud. Õhtuti Kadriorus mängida ei saa!

Kui Levadia tahtnuks täna igal juhul kodustaadionil mängida, pidanuks matš algama hiljemalt kella 17 paiku. See omakorda oleks tähendanud, et töörahvas ei jõuaks ei staadionile ega televiisori ette. Kokkuvõttes ei jäänudki neil muud üle, kui kodumänguks ajutiselt Lillekülla kolida, kus resideerub igipõline rivaal ehk FC Flora.

Lõpuks tuleb tunnistada, et tegelikult võis end tänase kodumeeskonnana tunda hoopis Nõmme Kalju, kelle poolehoidjad võtsid üle tavapärased Flora fännide kohad ning laulsid kõvemini, kui teisel pool staadionit pesitsenud Levadia punt.

Kokkuvõttes ikkagi üsna piinlik lugu, kui 22 aastat pärast legendaarset toimumata matši ei ole Kadriorus endiselt valgustust, mis lubaks seal õhtuti jalgpalli mängida.

Levadia vs Nõmme Kalju, 0:0. Foto: Stanislav Moškov