Anett Kontaveit kohtumises Caroline Wozniacki vastu.Foto: AFP/Scanpix
Tennis
4. oktoober 2018, 14:39

Läbi valu mänginud Kontaveit: kripeldama ei jää midagi, Aasia turnee oli edukas (6)

Pekingis peetaval kõrgetasemelisel tenniseturniiril jäi Anett Kontaveit (WTA 21.) võitluslikus mängus 5:7, 4:6 alla maailma teisele numbrile Caroline Wozniackile. Pärast matši lõppu tunnistas Kontaveit, et teda segas tugevalt vasaku jala reielihase vigastus.

Kui pärast Wuhani turniiri arvas Kontaveit, et tegemist on väiksemat sorti väsimusest tingitud probleemiga, siis täna läks olukord kehvemaks. "Arvan, et paljuski jäi mäng selle taha, et mul oli päris valus servida. Tema serviprotsent oli kõrgem ja see tegi vahe sisse. Üldiselt oli üsna tasavägine heitlus, aga servi järel maandudes tundsin teravat valu. Kui veel eile tundus, et seis läheb paremaks, siis täna läks jalg tunduvalt valusamaks," ütles eestlanna, kelle reis oli tugevalt kinni seotud.

Caroline Wozniacki sammus järgmisesse ringi. Foto: AFP/Scanpix

Kohtumise alustuseks said mõlemad naised kirja servimurde. Seejärel suudeti oma pallingut hoida, kuniks seisuni 3:3, mil Wozniackil õnnestus kaks geimi järjest võita. Kontaveit ei andud aga alla ning murdis omakorda taanlanna servi.

Sellele järgnes tõeline põnevusgeim! Kontaveidil kulus oma pallingul 15 minutit, kuniks õnnestus seis 5:5 viigistada. "Läbi suure häda võitsin oma servigeimi. Tema omakorda vastas väga tugeva pallinguga, lüües kolm esimest servi sisse," meenutas Kontaveit. Järgmised kaks geimi ja ühtlasi sett kuulusid Wozniackile. Avasett kestis enam kui tund aega.

Teise seti alguses tundus, et vigastus hakkas eestlannat ühe rohkem segama. Kuigi Wozniacki sai seti keskpaigas murde ja pääses 4:2 juhtima, oli Kontaveidil vastus olemas. 

Eestlanna jõudis 4:4 viigini ja omas murdepalli, kuid seda ei õnnestunud realiseerida. Küll aga ei jätnud võimalust kasutamata Wozniacki, kes võitis kaks viimast geimi ja sellega ka matši! Kohtumine kestis 1 tund ja 50 minutit. 

"Vastane mängis tegelikult väga hästi. Geimid olid tasavägised ja mäng pikk. Kuigi serv vedas mind alt, siis tema mängis väga hea mängu. Ka ilma vigastuseta poleks mulle midagi lihtsalt antud."

Anett Kontaveit Wuhani turniiri finaalis. Foto: AFP/Scanpix

Nüüd naaseb Kontaveit koju ja Aasia turneega jääb ta kokkuvõttes rahule: "Midagi kripeldama küll ei jää. Võitlesin nii, kuidas suutsin, ja turnee oli tegelikult väga edukas," sõnas ta.

Kontaveit ei osanud veel öelda, kui tõsist ravi või puhkust vigastatud jalg praegu vajab. "Kõigepealt ei mängi ma kolm-neli päeva järjest tennist, kuid üldifüüsilise treeninguga saan jätkata. Konkreetse plaani panen paika pärast treeneritega rääkimist. Siin käin samuti füsiode juurest läbi ja pärast seda vaatan, kas peab ka arsti juurde minema."

Wuhani finaalis kaotas Anett Kontaveit (vasakul) Arna Sabalenkale. Foto: AFP/Scanpix

Veerandfinaalis läheb Wozniacki vastamisi Katerina Siniakovaga (WTA 40.), kes alistas kolmandas ringis Kiki Bertensi (WTA 11.) 6:4, 6:3.