Urmas Sõõrumaa.Foto: Tiit Tamme
Spordivaria
5. oktoober 2018, 16:15

Urmas Sõõrumaa: olen sporti paigutanud üle paarikümne miljoni euro isiklikku raha, mis tagasi ei tule (42)

Äripäeva podcastis „Optibeti spordisaade“ käis külas ettevõitja, Eesti Olümpiakomitee (EOK) president ja erinevate alade sponsor Urmas Sõõrumaa.

Muuhulgas tuli juttu sellest, kuidas noorsportlane peaks endale toetaja(d) leidma ning kui palju on Sõõrumaa sporti raha paigutanud.

„Tänapäeval pole nii, et lihtsalt lähed küsid, kellelgi läheb süda haledaks ja annabki [raha]. Tänane noorsportlane peab hakkama üles ehitama oma isiklikku ajalugu, saavutuslugu, fännklubi kasvatama, loetavust suurendama…“ jagab Sõõrumaa soovitusi.

„Selleks on palju erinevaid tehnikaid. Näiteks võid võrrelda end kõigi teiste sportlastega kogu maailmas – kuidas arened, kuidas lihased kasvavad, milline potentsiaal sul on. Nii võid panna tuhandeid inimesi oma tegevust jälgima.“

Parim viis end nähtavaks teha on sotsiaalmeedias. „Et end huvitavaks teha, peab tekkima võistlusmoment,“ ütleb Sõõrumaa ning lisab, et silmapaistmiseks on meeletult võimalus. „Minu tütred tegelevad päris heal tasemel võistlustantsuga. Kohtunikule jäädakse näiteks nii meelde, et vahetatakse tantsude vahel kostüüme.“

Sõõrumaa on toetanud väga palju sportlasi erinevates valdkondadest. Muuhulgas on ta aga ka suur spordifänn, mistõttu ei ole kõik sponsordiilid end rahaliselt ära tasunud. „Olen kindlasti sporti pannud üle paarikümne miljoni euro isiklikku raha, mis tagasi ei tule, vaid pakub lihtsalt emotsiooni,“ tunnistab EOK president.

Saade on täispikkuses kuulatav siit.