Ott Tänak Walesis.Foto: McKlein / Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
5. oktoober 2018, 22:06

VIDEO | Tänak ajas pressikonverentsil rahva naerma fraasiga "jah, sest ma pole naine" (21)

Walesi ralli reedese võistluspäeva järel jagas esikolmik ühisel pressikonverentsil kommentaare. Liider Ott Tänak lõpetas oma sõnavõtu naljaga, mis ajas rahva naerma.

Asi algas küsimusest, kas mõtted pingelisest tiitliheitlusest tikuvad sõidu ajal pähe kah? "Tingimused on siin piisavalt keerulised, olen reeglina autos oma põhitööga piisavalt hõivatud," vastas Tänak.

"Eile hommikul tegelesin kõrvaliste asjadega ja kohe hakkas juhtuma (Tänak sõitis teelt välja - toim.), parem on keskenduda oma põhitööle."

Sa oled hea sõitja, kuid tahad väita, et ei suuda rööprähelda? "Jah, sest ma pole naine," lausus Tänak muigelsui. Rahvas reageeris tollele fraasile naerupahvakuga (allolevas videos 3.12).

Tänak hoiab Thierry Neuville'i ees 28,8 sekundiga esikohta, Sebastien Ogier kaotab viiendana 38,2 sekundit. Vahele mahuvad veel Tänaku tiimikaaslased Jari-Matti Latvala (+31,3) ja Esapekka Lappi (+35,9).

"Olen kindel, et homme tuleb kõva võitlus. Seb, Esapekka, Jari ja Thierry võitlevad positsioonide pärast, seega me ei saa hoogu maha võtta," ütles saarlane.

"Homsed teed on kiiremad ja laiemad, oleme päris kindlad, et need sobivad meie autole hästi. Peaks tulema hea päev. Ütlesin Esapekkale kah, et ära parem selle kuti (osutab Neuville'i peale - toim.) taga lõpeta. Kogu meie tiim hakkab kõvasti gaasi tallama."

Laupäeva esimene katse algab kell 10.35.