Vettel siirdumas rehve vahetama. Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
6. oktoober 2018, 15:00

Vettel nurjunud kvalifikatsioonist: ma ei süüdista mitte kedagi

Kuigi Sebastian Vettel peab äpardunud tiimitaktika tõttu Vormel 1 sarja Jaapani GP-le startima kaheksandalt lähtekohalt, ei näita neljakordne maailmameister kellegi suunas näpuga.Vettel ja tema meeskonnakaaslane Kimi Räikkönen olid kolmandas kvalifikatsioonis ainsad, kes läksid rajale keskmiste (vihma)rehviga. Pärast ühte ringi pidid mõlemad mehed aga taas boksi naasma, sest teises ajasõidus vihma saanud rada oli kolmandaks sessiooniks juba kuivanud. 

Pärast seda õnnestus mõlemal mehel kirja saada vaid üks ringiaeg, enne kui taevaluugid uuesti avanesid ning masinad taas rehve vahetama läksid. Pärast seda läksid tingimused veel kehvemaks ning Ferrari mehed piirdusidki kvalifikatsioonis sisuliselt ühe ringiga. Vetteli õnnetuseks tegi ta aga just sellel ringil väikese sõiduvea, mistõttu sai ta kirja vaid üheksanda aja.  

Homsele võidukihutamisele saab ta siiski startida kaheksandalt kohalt, kuna Esteban Ocon määratud karistuse tõttu tõusis Ferrari mees stardirivis koha võrra ettepoole. 

"Viis või kuus minutit pärast ajasõidu lõppu hakkas kõvasti sadama, seega vihm oli kogu aeg õhus. Meie ootasimegi seda, kuid ilmselgelt nii ei juhtunud ja seetõttu me vale otsuse tegimegi. Kui tingimused on sellised, siis ei tea kunagi, kas paned ennustamisega täppi või mitte, seega ma ei süüdista kedagi."

Lisaks ei soostunud mees täpsustama, kes vastava otsuse Ferrari leeris ikkagi vasut võttis. "On seal vahet? See oli meie otsus."