Ott Tänaku tiitlilootused said täna kõva hoobi.Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
WRC
6. oktoober 2018, 20:19

Tänaku tiitlilootused elavad endiselt

Kui Walesi ralli lõppeks täna, siis juhiks MM-sarja... (8)

Enne Walesi etappi juhtis autoralli MM-sarja Thierry Neuville (Hyundai), kes edestas Ott Tänakut (Toyota) 13 ja Sebastien Ogier'd (M-Sport) 23 punktiga.

Kuni käimasoleva ralli 16. kiiruskatseni tundus, et MM-sarja uueks liidriks tõuseb Tänak, kuid saarlase katkestamine pööras reaalaja tabelis kõik pea peale.

Vaatamegi, milline näeks MM-sarja üldseis välja juhul, kui Walesi ralli lõppeks täna.

Hetkel juhib rallit Ogier, kes teeniks sellega 25 punkti. Neuville saaks kaheksanda koha eest vaid 4 punkti, mis kokkuvõttes jätkas ta siiski napilt MM-sarja liidriks. Tänak omakorda loodab sellele, et tiimikaaslane Jari-Matti Latvala suudaks Ogier' teiseks puksida ja seeläbi saaks prantslane hoopis 18 punkti.

Walesi ralli seis laupäeva õhtul. Foto: Ekraanitõmmis

Õnneks ei pruugi päris punktideta jääda ka Tänak, sest homme on kavas ka punktikatse, kus parim mees teenib 5 punkti, järgnevad neli pilooti saavad oma kontole vastavalt 4, 3, 2 ja 1 punkti.

MM-sarja seis, kui Walesi ralli lõppeks täna õhtul: 1. Neuville 181 punkti, 2. Ogier 179, 3. Tänak 164 punkti

Hooaja lõpu eel jääb sõita veel kaks rallit, mis toimuvad Kataloonias ja Austraalias. Isegi, kui Tänak peaks Walesis nullile jääma, siis MM-tiitli võimalused on endiselt olemas, sest maksimaalselt on viimasel kahel etapil võimalik koguda 60 punkti.

MM-sarja punktisüsteem: võitja teenib igal etapil 25 punkti. Foto: Ekraanitõmmis