Lewis Hamilton võttis Jaapanis hooaja üheksanda etapivõidu.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
7. oktoober 2018, 09:44

Hamilton võitis neljandat korda järjest, Vettel põrkas Verstappeniga kokku

Vormel 1 hooaja Jaapani GP võitis britt Lewis Hamilton (Mercedes), kes juhtis võidusõitu sisuliselt algusest lõpuni.

Vaid boksiskäigu tõttu ajutiselt esikoha loovutanud Hamiltonile järgnesid tiimikaaslane Valtteri Bottas ja Max Verstappen (Red Bull).

"Kogu nädalavahetus oli suurepärane, tiim tegi head tööd," lausus võidumees Hamilton. "Kaksikvõit näitab meeskonna tugevust ja sügavust. Suzuka on maailma parim ringrada. Ma ei tea, miks selliseid enam ei tehta. Iga sekund siin oli lõbus."

Kui Hamiltoni jaoks oli tegu rõõmsa ja pigem rahuliku nädalavahetusega, siis tema lähim ohustaja Sebastian Vettel (Ferrari) ei saa sama väita. Esiteks põrus ta kvalifikatsioonis (8. koht), kuid muretult ei kulgenud ka võidusõit.

Sakslane alustas hästi ja kerkis juba esimese ringiga neljandaks. Ent kogu töö läks luhta 8. ringil, mil ta Verstappeniga kokku põrkas, pirueti tegi ja 18. kohale potsatas. Möödasõitude virvarri tulemusena sai ta lõpuks 6. koha.

Muide, Verstappen põrkas avaringil kokku ka teise Ferrari ehk Kimi Räikköneniga ning teenis selle eest viiesekundilise ajakaristuse. Hollandane ise pidas seda naeruväärseks, kuid rõõmustas, et ei kaotanud seetõttu ühtki kohta.

Eraldi esiletoomist väärib ka Daniel Ricciardo (Red Bull), kes ronis 15. stardikohalt neljandaks.

Hamiltoni edu Vetteli ees on nüüd 67 punkti, hooaja lõpuni jääb neli võidusõitu ehk laual on veel 100 punkti.