Dana White (paremal) ja Khabib Nurmagomedov.Foto: AFP/Scanpix
Võitlussport
7. oktoober 2018, 10:24

UFC president Nurmagomevodile: oled õnnelik, kui sind ei arreteerita

Las Vegases toimunud vabavõitluse UFC kergkaalu tiitlimatš Khabib Nurmagomedovi ja Conor McGregori vahel lõppes kaosega, sest kägistamisvõttega võitnud venelane ründas seejärel iirlase abilisi.

UFC president Dana White oli juhtunu järel mõistagi pettunud ning keeldus Nurmagomedovile tiitlivööd andmast.

"Tean, et kui oleksime Khabible puuris vöö andnud, siis oleks publik tema suunas asju loppima hakanud. Ütlesin, et proovime ta lihtsalt siit minema toimetada," lausus White välismeediale.

Ta lisas: "Mõlemad mehed tegid varem selgeks, et rivaliteet ei lõppe pärast võitlust, kuid kohe kindlasti ei osanud ma oodata, et Khabib hüppab matši järel üle aia.

See on spordivõistlus. Võistlusjärgsest kakluse algatamisest saab kriminaaluurimine. See on halb UFC brändile ja halb MMA-le kui spordialale. Ma ei kujuta ette, kuidas asjaosalised saaksid siit puhtalt välja tulla."

Mida White ütles puuris Khabibile? "Sa oled õnnelik, kui sind ei arreteerita."

Venelane vastas: "Kui mind arreteeritakse siis tahan seda teha koos oma tiitlivööga."

McGregor ei reageerinud White'i sõnul matšijärgsele, vaid oli ärritunud kaotatud matši tõttu.

Mis saab edasi? "Olen üdini pettunud. Olen üks neist, kes on 18 aastat vaeva näinud, et ala viia siia, kus ta praegu on.

Kolm meest arreteeriti ja nende vastu esitatakse kahtlemata süüdistus. Kas nad saavad veel kunagi USA viisa? Ma ei tea, õhus on praegu palju küsimärke."

Hiljem lisas White, et kolm arreteeritud Khabibi tiimi liiget vabastati.