Tommi MäkinenFoto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
7. oktoober 2018, 13:18

Tommi Mäkinen Tänaku katkestamisest: MM-tiitel oleks kohutav hind, mida maksta (4)

Kuni Walesi ralli 16. kiiruskatseni tundus, et Ott Tänak - Martin Järveoja võtavad neljanda järjestikuse võidu. Ent siis purunes ühel hüppel eestlase Toyota põhjakaitse, mis omakorda lõhkus radiaatori ning meite mehed olid sunnitud katkestama.

"Sellisel hetkel polegi suurt midagi öelda," meenutas Toyota tiimi boss Tommi Mäkinen WRC meediakanalile eilset. "Mõistagi proovisin Otile toeks olla, aga niivõrd pettununa on raske õigeid sõnu leida. Sellisel momendil lähevad mõtted paratamatult sellele, kas too intsident võib maksta MM-tiitli. See oleks kohutav hind, mida maksta."

Ta lisas: "Kui meie seisu laiemalt vaadata, siis tänu Jari-Mattile ja Esapekkale on tootjate arvestuses olukord positiivne. Aga nagu teame, siis fännid hoiavad pöialt sõitjatele. Toyota soovib meeskondlikku esikohta, kuid tean, et sõitjate tiitel on väärtuslikum."

Enne viimast kiiruskatset jääb teist kohta hoidev Latvala Sebastien Ogier'st maha 3,1 sekundiga. "Kui Jari-Matti suudab võita, oleks see Otile suureks abiks. Pärast seda rallit on laual veel 50 punkti pluss kaks punktikatset (5+5 punkti). Kui Ott on järgmisel rallil (Kataloonias - toim.) sama hea kui siin, siis on veel kõik võimalik."