Jorgen Matsi tänavusel Arvamusfestivalil.Foto: Stanislav Moškov
Võitlussport
7. oktoober 2018, 15:28

Jorgen Matsi suurest MMA-mäsust: inimeste tähelepanu üritatakse saada igasuguste totrustega

Endine MMA profivõitleja, Tartu spordiklubi Võimla peatreener Jorgen Matsi sõnas Khabib Nurmagomedovi ja Conor McGregori hullumeelset mäsu kommenteerides, et ta oleks oodanud võitjalt hoopis paremat käitumist.

„Arvasin, et võidust piisab. Nüüd laskus Nurmagomedov mõnesmõttes McGregoriga samale tasemele või isegi madalamale. Ta tegi Conorile suure teene. Kui ta oleks jäänud ainult sõnade juurde, siis ei räägiks keegi sellest, et peaks uuesti matši pidama.“

Matsi usub, et kui UFC brändile võib see segane vahejuhtum pigem hästi mõjuda, siis MMA kui spordi tõsiseltvõetavusele halvasti. Tahest-tahtmata tekib küsimus, milleks seda tralli üldse vaja on? Mehed aina sõimlevad ja sõimlevad ning lõpuks jääb sport tagaplaanile.

„Selline käitumine on toonud kuulsuse, mis tal praegu on,“ kirjeldab Matsi McGregorit. „Küsimus on selles, kuidas raha teenida? MMA ja UFC on praegu baastasemel, kust kõrgemale tõusta on hästi raske. Kui vaadata palju koguvad vaatajanumbreid tavalised sportlikus mõttes head matšid, siis hüpet teha on väga raske. Nende tähelepanu, kes UFCst ei huvitu, üritatakse saada igasuguste totrustega.

Väga kurb, et paljud vaatavad selliseid asju spordiga mitte seotud kära ja pläma pärast, aga kuna nii on võimalik raha teenida, siis promotsioon kasutab seda ja lühiajaliselt toob see UFCle rohkem sisse, kuid pikaajaliselt pidurdab arengut ja potentsiaali, mis võiks võimaldada MMAl ühel hetkel tõusta näiteks pesapalli või ameerika jalgpalli kõrvale.“