Flora oli võiduväravale väga lähedal, kuid Kalju vastu saadi kirja kõigest viik. Foto: Stanislav Moškov
Jalgpall
7. oktoober 2018, 18:24

Pildiseeria: Londak lendas vastu posti ja vigastas õlga

Flora peatreener kolmest latist: see võib ju tunduda natukene ebaaus, aga jalgpall ongi selline (2)

Jalgpalli Eesti meistriliigas peeti hooaja üks tähtsamaid matše, kus FC Flora ja Nõmme Kalju mängisid 2:2 viiki. Ühtlasi liigub Kalju üsna kindlalt Eesti meistritiitli kursil. Flora peatreener Jürgen Henn nentis pärast kohtumist, et Kaljul oli täna rohkem õnne. Nõmme abitreener Sergei Terehhov ütles, et õnn soosibki tugevamaid. 

"Mängijate kire, tahtmise ja kvaliteediga jäin igal juhul rahule. Pingilt vaadates tundus, et mäng oli väga kvaliteetne," ütles Henn pärast lõpuvilet. "Kui Kalju selliste väravate ja mängudega hooaja kaotuseta lõpetab, siis tuleb neile au anda. Järelikult nad väärivad neid asju: nende poolt kaks imeväravat, meie lõime aga kolm korda latti. See võib ju tunduda natukene ebaaus, aga jalgpall ongi selline."

Rimo Hundi tabamus tõi tabloole numbrid 2:2. Foto: Stanislav Moškov

Sarnaselt kolmapäevasele mängule Levadia vastu alustasid nõmmekad veidi uimaselt ja Floral tekkis avaminutitel mitu head võimalust, millest ühe Mark Anders Lepik ka realiseeris. 

Eriti tuliseks läks aga võitlus pärast pooletunnist mängu: nelja minutiga löödi koguni kolm väravat! Pärast poolajapausi võeti tuure maha ning Floral ei õnnestunud tiitlivõimalusi tagasi toovat kolmandat väravat lüüa.

Kohtumise ajal suhtles Henn üsna intensiivselt neljanda kohtunikuga ja päris erinevate otsuste kohta. "Suuri küsitavusi minu jaoks seekord polnud. Vahel ma lihtsalt ei saa aru, mis on õige, sest kohtunikud vilistavad väga erinevalt. Seepärast küsingi seletus, miks? Vahel jääb mulje, et nad ei tea isegi, mis on õige. See ajab segadusse. Tänane vile oli kokkuvõttes hea!"

Kuigi teoreetiliselt on ka Floral ja Levadial veel võimalus Eesti meistriks tulla, siis reaalsuses Kalju seis üsna kindel. Nõmmekatel on 32 matšiga koos 78, Levadial 72 punkti. Floral on mäng vähem peetud ja punkte koos 71. Koku peetakse 36 vooru.

"Kindlasti ei saa mõelda, et hooaeg on läbi. Nagu tänagi, võib lõpus veel imeasju juhtuda. Kindlasti saab ka nende õnn ühel hetkel läbi, sest isegi mu lemmikmeeskonna Arsenali võidujada lõppes," naljatles Henn.

Võitlust jagus rohkem kui viie kopika eest. Foto: Stanislav Moškov

Mängu võtmesündmused:

  • 1:0 9. minut Mark Anders Lepik teeb kiirusega Kalju kaitsjatele ära ja viib Flora juhtima
  • 1:1 32. minut Florakad jätavad Liliu paarikümne meetri kaugusel täiesti vabaks ja brasiillane paugutab palli ristnurka
  • 2:1 34. minut Flora poolelt vastab kiiresti Henrik Pürg, kes suunab palli väravasse peaga
  • 2:2 35. minut Rimo Hunt kasutab ära Flora kaitseliini ja väravavahi Magnus Karofeldi saamatuse ning viigistab
Liliu kauglöök tegi seisuks 1:1. Foto: Stanislav Moškov

Õnn soosib tugevamaid

Terehhovil oli kohtunikele veidi konkreetsem etteheide, sest tema arvates ei teinud Vladimir Avilov florakate vastu viga, kuid kohtunik määras karistuslöögi, mille Markus Poom latti lõi. 

"Õnn soosib tugevamaid. Kui selliseid vigu ei antaks, ei tuleks ka neid latte. Ma ei tea, kas Rimo (Rimo Hunt - toim) vastu oleks pidanud penalti andma. Kas oleksime pidanud penaltist 3:2 võitma või trahvilöögist 2:3 kaotama? Kokkuvõttes: mõlemad väärisid täna punkti," arutles Terehhov.

Tiitlifavoriidid võivad rahul olla, sest pidasid vastu ränkraske nädala: kolmapäeval võideldi Levadia vastu välja 0:0, täna Flora vastu 2:2 viik. "

"Terve meeskonna ees müts maha! Kui vaadata, et hooaja lõpp on lähedal, siis peamine eesmärk oli jätkata kaotusteta seeriat. Väljakule mindi siiski võidumõtetega. Flora alustas paremini ja läks õigustatult kaks korda juhtima. Õnneks viigistasime kiiresti. Teine poolaeg oli võrdne, aga Floral lubati rohkem trahvilööke lüüa."

Terehhov ei osanud veel öelda, kui tõsiselt sai vigastada õlaga vastu värava posti kukkunud Pavel Londak. Lähipäevil selgub, kas vanameister saab hooaja lõpus veel mängida või mitte. 

Pärast Gert Kamsi poolt latti saadetud palli lendas Pavel Londak niivõrd valusalt vastu posti, et pidi väljakult lahkuma. Foto: Stanislav Moškov
Pärast Gert Kamsi poolt latti saadetud palli lendas Pavel Londak niivõrd valusalt vastu posti, et pidi väljakult lahkuma.
Pärast Gert Kamsi poolt latti saadetud palli lendas Pavel Londak niivõrd valusalt vastu posti, et pidi väljakult lahkuma.
Pärast Gert Kamsi poolt latti saadetud palli lendas Pavel Londak niivõrd valusalt vastu posti, et pidi väljakult lahkuma. Foto: Stanislav Moškov

Flora järgmised mängud:

  • 20. oktoober vs Narva Trans
  • 23. oktoober vs Pärnu Vaprus
  • 27. oktoober vs Kuressaare
  • 3. november vs Viljandi Tulevik
  • 10. november vs Levadia

Kalju järgmised mängud:

  • 21. oktoober vs Tammeka
  • 26. oktoober vs Paide
  • 2. november vs Pärnu Vaprus
  • 10. november vs Narva Trans

Levadia järgmised mängud:

  • 21. oktoober vs Viljandi Tulevik
  • 28. oktoober vs Tammeka
  • 3. november vs Narva Trans
  • 10. november vs Flora