Kalevi peatreener Donaldas KairysFoto: Martin Ahven
Korvpall
7. oktoober 2018, 19:49

Donaldas Kairys: teadsime, et Almeida on võimeline andma niisugust kontserti (2)

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Donaldas Kairys tõdes pärast Ühisliiga avamängus saadud 82:68 võitu Nižni Novgorodi üle, et võõral väljakul saavutatud niisuguse tulemusega saab alati rahule jääda.

"Loomulikult tuli sisse ka vigu ja eksimusi, aga kui saavutad VTB liigas, avamängus ja pealegi võõrsil niisuguse võidu, siis jääme tulemusega rahule," ütles Kairys telefonitsi Õhtulehele.

Kalevlased teadsid vastaste probleeme: Nižni oli pidanud kuus mängu järjest ja naasis alles üleeile Tšehhist, lisaks oli neil mitu põhimängjat audis. "Meie esmane ülesanne oli peatada vastase liidrid, samuti pidime tegutsema agressiivselt. Suutsime vastaste liidrid peatada, samuti sundisime neid palju vigu tegema. Teisel poolajal suurendasime kaitsesurvet. See koos korraliku lauavõitluse ja agressiivsusega ongi võõrsil tähtsad," loetles Kairys.

36 punkti ja 9 lauapalli kogunud Ivan Almeida pani Ühisliigas kohe märgi maha. "Teadsime, et ta on võimeline andma niisugust kontserti. Punktidest olulisem on see, et ta tegutses õigesti. Ta hoidis agressiivsust, teenis palju vabaviskeid, lisaks oli meie parim lauavõitleja," tunnustas juhendaja.

Mida aga parandada annaks? Kairys vastas, et vastastel lasti korvi alt visata liiga palju kergeid punkte. Nižni mängijad suutsid seda vaatamata asjaolule, et näiteks Reggie Lynch blokeeris viis nende viset. "Oma korvi kaitsta oskabki Lynch kõige paremini. Ta on noor arenev mängija ja suudab meid aidata. Tähtsaim on asjaolu, et terve meeskond töötas ühtselt," resümeeris Kairys.