Kalev/Cramo korvpallimeeskond sai Nižni Novgorodis võidu kätte.Foto: vtb-league.com
Spordiblogi
8. oktoober 2018, 00:15

Pluss, miinus, ennustus | Kalevi vägev algus, Tänaku õnnetus ja vutikoondise väravaootus

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 8. oktoobri valik.

Läinud nädala pluss

BC Kalev/Cramo alustas Ühisliigas võidukalt. Korvpalli Ühisliigas algas eelmisel nädalal kümnes, juubelihooaeg. Kõigil kordadel on kaasa löönud ka Kalev, kuid play-off'i ehk kaheksa parema hulka pole veel kordagi jõutud, ehkki kolm aastat tagasi jõuti sellele väga lähedale. Nüüd minnakse vägagi selge sooviga kõigi aegade tõsiseimale katsele ning Nižni Novgorodis peetud avamäng näitas: kõik on võimalik. Peatreener Donaldas Kairys (pildil) on kokku pannud agressiivse seltskonna ja see tähendab ainsat võimalust ses sarjas läbi lüüa. Võitlus seisab veel ees, kuid esimene avaldus on tehtud ja esimene punkt otsese konkurendi üle kirjas.

Läinud nädala miinus

Foto: Robin Roots

Ott Tänak katkestas Walesi ralli. Just siis, kui laupäeval hakati juba kokku lööma, milline võib olla Eesti rallisõbrale vägagi meeldiv punktiseis pärast Walesi mudas kihutatavat nädalavahetust - Tänak oli tõusmas üldliidriks -, tabas nii rallimeest ennast kui ka kaasaelajaid šokk. Auto radiaator sai viga ja ralli tuli katkestada. Tänak võitles lõpuni, teenis punktikatselt neli silma ning MMi kokkuvõttes on endiselt kõik võimalik, kuid pilt võinuks olla palju-palju ilusam. Sellest on väga kahju, kuid tehnikasport näitas taas oma kapriisset poolt.

Alanud nädala ennustus

Foto: Tiina Kõrtsini

30% on tõenäosus, et Eesti jalgpallikoondis sahistab reedel Lillekülas peetavas Rahvuste liiga mängus põhjanaabrite soomlaste väravavõrku. Kuu aega tagasi Turus peetud kohtumine lõppes soomlaste 1:0 võiduga ning kokkuvõttes ongi Eestil tabelis kaks 0:1 kaotust ja Soomel kaks 1:0 võitu. Eesti probleem on olnud väravalöömine, kuid ehk saab nüüd punni eest, sest eelseisvale mängule kutsutute nimekirja kuuluvatest meestest on suurepärasesse väravahoogu tõusnud Hollandis mängiv Rauno Sappinen ja Iirimaal leiba teeniv Sander Puri. Võrk sahisema!