Marie Turmann ja Harri Lill on koos mängides saavutanud edu segapaaris, nüüd võitlesid mõlemad oma tiimi kaptenina koha välja novembris Tallinnas peetavatele mees- ja naiskondade EMile.Foto: Jörgen Norkroos
Talisport
8. oktoober 2018, 09:17

Kodusel curlingu EMil esindavad Eestit Marie Turmanni ja Harri Lille võistkonnad

Novembris Tallinnas peetaval mees- ja naiskondade curlingu EMil saab iga riik välja panna ühe võistkonna, Eestit esindab naiste seas Team Turmann ja meestest Team Lill.

Nimetatud võistkonnad teenisid EM-koha välja nädalavahetusel peetud kvalifikatsioonivõistlusel. Mängiti nelja võiduni ning eriti tasavägine oli naiste heitlus - Marie Turmanni võistkond alistas Maile Mölderi oma otsustava, seitsmenda mängu lisavoorus!

Mõlemad võistkonnad on varem juba osalenud EMidel. Team Mölder võitis 2016. aastal B-divisionis 3. koha, aasta hiljem sai sama tulemusega hakkama Team Turmann. Äsjasel valikvõistlusel läks võitudega 3:1 ette küll Turmanni võistkond, kuid Mölder ja Co suutis seeria viigistada Otsustavas mängus sai otsustavaks lisavooru viimane vise! Võitjanaiskonna koosseisu kuuluvad peale kapten Marie Turmanni veel Liisa Turmann, Erika Tuvike, Heili Grossmann ja Kerli Laidsalu, treener on Nicole Strausak.

Meeste seas oli Harri Lille võistkonna ülekaal suurem, Mihhail Vlassovi võistkond alistati mängudega 4:1. Lisaks kapten Lillele kuuluvad võistkonda veel Tanel Toomväli, Ingar Mäesalu, Karl Kukner ja Tarvin Kaldvee, treener on Mikk Reinsalu.