Rauno Sappinen tänasel pressikonverentsil.Foto: Martin Ahven
Jalgpall
8. oktoober 2018, 16:04

Väravasoonel Rauno Sappinen: nägin Belgias iga trenn, et suudan sel tasemel mängida, lihtsalt teatud asjad ei klappinud

Jalgpallikoondis kogunes täna Tallinnas, et alustada ettevalmistust Rahvuste liiga kodumängudeks Soome ja Ungariga. Teiste seas liitus koondisega väravasoonel ründaja Rauno Sappinen (22), kes septembris jäi Hollandisse klubi juurde.

Toona selgitas peatreener Martin Reim Sappineni mittekutsumist sellega, et mees oli hiljuti klubi vahetanud ning Hollandi esiliigas koondisepause pole. Sappinen lausus täna ajakirjanikele, et tema hinnangul tuli Den Boschi jurude jäämine väga palju kasuks.

"Olin seal alles nädal-kaks olnud. Kui oleksin kaheks nädalaks ära tulnud, oleks treener mängitanud teist mängijat ja see võinuks mõjutada minu positisiooni," sõnas kaheksa liigamänguga viis korda sahistanud väravakütt.

Kas nüüd siis pole ohtu koht kaotada? "Konkurents on alati olemas, teine ründaja saab nüüd võimaluse. Kui ta kasutab selle hästi ära, siis tuleb mul olla veel parem."

Ta märkis, et nii-öelda väravasoonel on järgmisele mängule parem vastu minna kui pikalt kuival olnuna. "Kui mitu mängu pole löönud, ei tähenda, et peaksid ebakindlalt mängule minema. Pead endiselt uskuma, et suudad väravaid lüüa. On väga tähtis, et enesekindlust ära ei kaotaks."

Kevade veetis ta laenulepingu alusel Belgia esiliigas Wilrijk Beerschotis, kus ta põhimõtteliselt oma võimalust ei saanudki, sest klubis oli väga palju ründajaid. Arvestades seda, kuidas õnnestus nüüd Hollandis kohe enesekindlus leida?

"Nägin Belgias iga trenn, et suudan sel tasemel mängida, lihtsalt teatud asjad ei klappinud. Ei kahelnud endas kordagi, aga nüüd tuli uus võimalus ja õnnestus see ära kasutada." 

Kuivõrd koondisel on viimasel ajal olnud raskusi väravate löömisega, on loogiline, et fännide pilgud pöörduvad heas hoos Sappineni poole. Äkki osutub tema meie päästjaks. Kas surve on tunnetatav?

"Mina ise endale ühtki pinget peale pole pannud. Kui sellest mujal räägitakse, siis räägitakse. Minu asi on end sellest mitte häirida lasta ja keskenduda enda tööle."

Eesti kohtub Soomega reedel ning Ungariga tuleval esmaspäeval.