Korvpall
8. oktoober 2018, 15:45

Korvpalliportaal: Ühisliiga tõusis Euroopas Hispaania järel teisele kohale

Korvpalliportaal Eurohoops seadis hooaja alguse puhul Vana Maailma riikide liigad traditsiooniliselt paremusjärjestusse ning tõstis Ühisliiga, kuhu kuulub ka Kalev/Cramo, Türgi liiga ette teisele kohale.

Esimesena jätkab Hispaania, mille kohta kõlas järgmine kommentaar: "Viimastel aastatel esitas domineerivale ACB-le väljakutse ainult Türgi, aga nüüd on palju muutunud. Hispaanias on väga tugevad meeskonnad, neli esindajat on Euroliigas, on olemas suur publikuhuvi ja hea teleleping, mis ulatub ka Hispaaniast väljapoole. Hispaania näitab eeskuju, mille poole teised püüdlevad."

Miks tõusis Ühisliiga teisele kohale? "VTB Ühisliiga on Euroopas ainus, mis läheneb ACB tasemele. Sinna kuuluvad väga soliidsed meeskonnad, on olemas kaks esindajat Euroliigas, toote üldine tase on kõrge.

Suureks plussiks on asjaolu, et liiga avalikustab klubide eelarved. Lisame eduka tähtede mängu ja te mõistate, et siin liigub kõik õiges suunas. VTB liiga probleemiks on piiratud publikuhuvi, mis torkab eriti silma võrdluses mängitava korvpalli kvaliteediga," iseloomustas Eurohoops Ühisliigat.

Türgi langes kolmandaks finantsprobleemide tõttu. "Veel hooajal 2015/16 nimetati see Lõuna-Euroopa majanduskriisi tõttu Hispaaniagi omast paremaks, kuid nüüd on asi vastupidine. Tänavuseks hooajaks jäi kõrgliigasse pärast Trabzonspori viimase hetke loobumist ainult 15 meeskonda. Enamikul meeskonnal pole liiri kukkumise tõttu enam kaugeltki niisugst raha, millega nad harjunud opereerima. Kui olukord ei muutu, langeb Türgi esikolmikust välja," kirjutas Eurohoops.

Järgmised kohad hõivavad Itaalia, Prantsusmaa, Kreeka, Saksamaa, Aadria, Leedu ja Iisraeli liigad.