Mihkel Aksalu tänasel pressikonverentsil.Foto: Martin Ahevn
Jalgpall
8. oktoober 2018, 16:25

Aksalu kerkis pärast konkurendi nullimängu esikindaks. Üllatus? "Jah ja ei!"

Jalgpallikoondis kogunes täna Tallinnas, et alustada ettevalmistust Rahvuste liiga kodumängudeks Soome ja Ungariga. Võrreldes septembrikuuga on väravavahtide osakonnas seis parem, sest Mihkel Aksalu on taas Seinäjoki JK-s kerkinud esikindaks.

Kusjuures Soomes juhtunu näib veider, sest esimeses koondisepausi järgses mängus tegi eestlase klubisisene konkurent nullimängu ja meeskond võitis 1:0. Ometi kaitses järgmises mängus väravat Aksalu. Üllatus?

"Jah ja ei," vastas Aksalu, kes on saanud kirja neli täismängu järjest. "Mingis mõttes oli üllatus, teistpidi olen ka varem täheldanud samasugust mustrit. Ma ei mängi esimest aastat jalgpalli, seda on varemgi juhtunud." 

Aksalu lisas, et SJK peatreener talle mängitamise põhjust ei selgitanud. Nagu varemalt ka seda, miks ta pingile langes. 

Mängus Soome vastu ei saa Eestit aidata keskkaitsjad Karol Mets (mängukeeld) ega Ragnar Klavan (vigastus). Kui palju see Aksalu ettevalmistust matšiks mõjutab? 

"Eks ikka muudab. Samamoodi nagu kõikidel teistel positsioonidel. Kui tulevad uued ründajad, on poolikutel elu teistsugune. Aga selle jaoks tulemegi juba täna kokku, et võimalikult palju minuteid treeningväljakul veeta ja saada asjad toimima nii hästi kui võimalik.

Praegu pole meil ühtki mängijat, kes poleks kunagi koondises olnud. Oleme pikalt koos olnud, nad teavad süsteemi ja taktikat. Nüüd lihtsalt üritame sünergia käima saada. Loodetavasti tuleb see ka mängus esile."