Saaremaa võrkpalliklubi mängijad.Foto: Aldo Luud
Võrkpall
8. oktoober 2018, 17:09

Vollesõpru võib taas oodata Saaremaa ja Tartu suur finaal

Täna toimus Eesti Võrkpalli Liidu kontoris meeste ja naiste Eesti karikavõistluste loosimine. Meeste eelmise aasta finalistid Saaremaa VK ja Tartu Bigbank paigutati erinevatesse tabelipooltesse. Tiitlikaitsja on Saaremaa, kes sai eelmisel aastal finaalis Tartu meeskonnast jagu 3:2.

Meeste karikavõistlustel osaleb seekord 6 meeskonda Eesti-Läti liigast ja 4 esiliigast. Ülemisse tabelipoolde loositi meistriliiga klubidest Tartu Bigbank ja Pärnu VK. Tartu ootab oma veerandfinaalivastast paarist LotusTimber/Neemco SK - Tallinna Ülikool, kes mõlemad kuuluvad esiliigasse. Pärnu kohtub veerandfinaalis samuti esiliiga meeskonna TalTech/Kiiliga.

Meistriliiga klubidest lähevad juba avaringis vastamisi TalTech ja Rakvere VK, kes mõlemad kuuluvad alumisse tabelipoolde. Selle paari võitjat ootab veerandfinaalis ees tiitlikaitsja Saaremaa VK. Teises selle tabelipoole veerandfinaalis kohtuvad Tallinna Selver ja esiliiga meeskond EMÜ.

Meeste karikavõistluste tabel:

Naiste karikavõistlustel osaleb 7 võistkonda meistriliigast ja 2 võistkonda esiliigast. Kaks Balti liigas osalevat Eesti klubi TÜ/Bigbank ja TalTech/Tradehouse paigutati eri tabelipooltesse. Eelmise aasta karikafinaalis kohtusid Tallinna Ülikool ja Tartu ja toona võttis Tartu naiskond 3:2 võidu. 

Ülemises pooles oleva Tartu Ülikooli naiskonna veerandfinaali vastane tuleb paarist Saaremaa - VK Kramp N1 (esiliiga). Sama tabelipoole teises veerandfinaalis kohtuvad Gerardo’s Toys/Neemeco (esiliiga) KohilaVK/E-Service.

Alumises tabelipooles loositi järgmised veerandfinaalide paarid: Audentese SG/NK - Tallinna Ülikool ning Famila/Võru VK - TalTech/Tradehouse ehk tuleb kaks meistriliiga naiskondade vastasseisu.

Süsteem ja ajakava on naistele ja meestele sama. Mängitakse kodus-võõrsil süsteemis kuni finaalini. Kaheksandikfinaalid peavad olema mängitud 29. oktoobriks, veerandfinaalmängud 16. novembriks ja poolfinaalmängud 10. detsembriks.                          

Karikafinaalid toimuvad 22. detsembril. Finaalide toimumispaik selgub pärast meeste poolfinaale ja 2018. aasta karikafinaalid toimuvad selle meeskonna kodusaalis, kes lõpetas kahest finalistist 2017/2018 hooajal Eesti meistrivõistlused kõrgemal kohal.