Albert Oliver (kollases).Foto: RIA Novosti/Scanpix
Euroliiga
9. oktoober 2018, 11:40

Euroliiga kõige hämmastavam uustulnuk? Hispaania veteran jõudis 40aastaselt lõpuks marjamaale

Korvpalli Euroliiga kodulehel ilmus pikk lugu Gran Canaria mängujuhi Albert Oliveriga. Laiem avalikkus pole temast väga palju kuulnud, aga mõnes mõttes on tegu hämmastava mehega. Nimelt teeb ta Euroliiga debüüdi... 40aastaselt!

Oliver on Euroopa tugevuselt teises klubisarjas ehk Eurocupil kaasa teinud  seitse hooaega, aga Euroliigasse polnud ta oma tööandjatega veel jõudnud. Gran Canaria jõudis kevadel Hispaania liigas poolfinaali ja see tagas klubile esmakordselt Euroliiga pääsme.

"Olen juba aastaid vaadanud suuri tiime televiisorist ja mõelnud, et äkki tuleb ka mul kunagi võimalus nii kõrgel tasemel mängida. Vahepeal tundsin, et olen sellest rongist maha jäänud, aga õnneks jõudis rong mind ära oodata. Teadsin, et mu tase Euroliigas mängimiseks piisav, aga 2013. aastal Gran Canariaga liitudes mõistsin, et sinna pääseda on raske. Selleks pidid mitmed asjad kokku langema," ütles hispaanlane.

"Gran Canaria on saar, mis on Euroopast väga kaugel. Kui kaotasime Hispaania liiga poolfinaalis Madridi Realile, tähistasid fännid meie saavutust samamoodi nagu me oleks meistriks tulnud, sest saime Euroliiga pääsme. Pidustused olid väga võimsad," lisas ta.

Euroliiga läbi aegade vanim pallur on Dan Gay, kes jooksis 2006. aastal Bologna Climamio ridades väljakule 45aastaselt. Punkte ta aga ei visanud. Seega on Oliveril hea võimalus tõusta Euroliigas käesoleva sajandi vanimaks skoorijaks.

Praegu näeb tabel välja selline:

"Usun, et kogen sel hooajast palju hetki, mida kunagi meenutada. Olen Fenerbahce ja Panathinaikose areene televiisorist kogu aeg vaadanud ja olen tahtnud seal alati mängida. Lisaks veel Maccabi saal, uus Žalgirise areen... ma ei suuda sinna jõudmist ära oodata," lausus Oliver.

Esimeses voorus sõidab Gran Canaria külla just Istanbuli Fenerbahcele. Mäng algab reedel kell 20.45. Euroliiga esimesed mängud peetakse neljapäeval. Siis tuleb platsile ka tiitlikaitsja Madridi Real, kes võtab vastu Istanbuli Darüssafaka.