Murdmaasuusatamine.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
9. oktoober 2018, 13:17

Murdmaasuusatamisse tuleb uus formaat, mis annab võimaluse ka väiksematele riikidele (6)

Suure tõenäosusega näeb 2019/2020 hooajal murdmaasuusatamise MK-sarjas segateatevõistlust, kus igast riigist osaleb kaks naist ja kaks meest, teatas Iltalehti. Eelmisel nädala toimunud rahvusvahelise suusaliidu FISi kongressil jäeti tänavuse hooaja kalender samaks, aga seejärel on oodata muutusi.

Kahe naise ja kahe mehe segateatevõistlus looks alternatiivi traditsioonilistele 4x5 ja 4x10 km teatesõitudele. FISis on arutatud ka võimalust, et praeguse naiste ja meeste paarissprindi asendaks segateatesprint.

"Segateatesõidud annaksid võimaluse väiksematele suusariikidele, nagu Kanada, Šveits ja Sloveenia. Seal leidub tippsuusatajaid, aga neid pole kuigi palju. Peamine idee ongi selles, et medaliteni suudaksid küündida ka muud riigid peale Norra, Rootsi, Soome ja Venemaa," ütles Soome suusaliidu tegevdirektor Mika Kulmala.

MMil võib segateatesõit esmakordselt kavas olla 2021. aastal. Laskesuusatamises on see formaat ennast tõestanud ja saanud suurvõistluste lahutamatuks osaks. Segapaarid on esindatud ka näiteks curlingus.