Moment Eesti-Läti jäähokimatšist möödunud aasta augustis. Foto: Martin Ahven
Jäähoki
9. oktoober 2018, 19:18

Balti jäähokikoondiste turniiril osaleb tänavu ka Jaapan

Baltikumi jäähokikoondiste turniir toimub tänavu 8.-11. novembril Vilniuses ning seal osalevad Eesti, Läti, Leedu, Valgevene, Rumeenia ja Jaapani koondised.



Tänavusest hooajast "Turkish Airlines Baltic Challenge Cup" nime kandev turniir on läbinud mitu muudatust. Kui eelmisel aastal toimus turniir kolme sarjana kolmes Balti riigis, siis sel aastal selgitatakse võitja välja ühel neljapäevasel turniiril Leedus, Vilniuses.

Sel hooajal osaleb võistlusel kuus rahvuskoondist: A-grupis mängivad Leedu, Jaapan ja Valgevene (U25 koondis) ning B-grupis Eesti, Läti (klubide koondis) ja Rumeenia. 

Mängude ajakava:
Neljapäev, 8. november kell 15.30 Eesti – Läti  (grupp B);
Neljapäev, 8. november kell 19.00 Leedu – Jaapan (grupp A);
Reede, 9. november kell 15.30 Eesti – Rumeenia (grupp B);
Reede, 9. november kell 19.00 Valgevene – Jaapan (grupp A);
Laupäev, 10. november kell 15.30 Rumeenia – Läti (grupp B);
Laupäev, 10. november kell 19.00 Leedu - Valgevene (grupp A);
Pühapäev, 11. november lell 12.00 5. koha mäng;
Pühapäev, 11. november lell 15.30 3. koha mäng;
Pühapäev, 11. november lell 19.00 1. koha mäng.

Turniir on paar aastat tagasi Eesti, Läti ja Leedu jäähoki alaliitude ellu kutsutud võistlus. "Esimene eesmärk oli luua traditsiooniga turniir, millega Balti riikide, aga ka teiste lähiregiooni riikide hokiringkonnad oma koondiste ettevalmistustsüklis alati arvestaksid," lausus Eesti Jäähokiliidu juhatuse esimees Rauno Parras pressiteate vahendusel. 

Novembrikuised mängud on osa Eesti koondise ettevalmistusest järgmisel kevadel Tallinnas toimuvaks MMi I divisjoni B-grupi turniiriks.

Eesti koondislastest ja nende klubidest on käesolevaks hetkeks nõusoleku osaleda andnud väravavahid Villem-Henrik Koitmaa ja Roman Šumihhin, ründajad Robert Rooba, Artjom Gornostajev, Andrei Makrov, Aleksandr Petrov, Christopher Usov, Emil Svartbro ning kaitsja Lauri Lahesalu.

"Sellel turniiril saab tulevikus olema väga tähtis roll. Turniiri teine ja sama tähtis eesmärk koondise kõrval on luua klubidele tulevikus ühine Balti meistriliiga," lisas Parras.