Valeri Gorban - Sergei Larens hüppel. Foto: Ray Põder
Auto-Moto uudised
10. oktoober 2018, 10:08

Saaremaa rallil kihutavad nädalavahetusel kaks WRC-autot

Eeloleval nädalavahetusel, 12.-13.oktoobril, sõidetakse Saaremaal Eesti autoralli meistrivõistluste ja Estonian R2 Challenge hooaja viimane etapp. Järjekorras 51. Saaremaa rallile on startimas 135 võistluspaari seitsmest riigist.Hooaja seitsmenda etapi stardirivi avavad 2013. aasta Saaremaa ralli võitjad Georg Gross – Raigo Mõlder (Ford Fiesta RS WRC). Eestlaste järel saavad stardi Eesti meistrivõistluste neljaveoliste autode klassi EMV1 liidrid Valeri Gorban - Sergei Larens (Mini Cooper WRC). 

Lisaks kahele WRC autole on Saaremaa ralli starti tulemas ka neli R5-autot, millest kahes istumas Eesti võistluspaar. Numbri all 3 saavad lähte Raul Jeets – Andrus Toom, kes sõitmas juba neile tuttaval Škoda Fabia R5 autol.

Eestlastega sarnase võistlustehnikaga on karjääri seitsmendat Saaremaa ralli starti tegemas soomlane Tomi Tukiainen, kellele kaarti lugemas Mikko Pohjanharju. Koduteedel on oma elu esimest neljaveolise autoga starti tegemas Ken Torn, kes tänavu endale juba koos Kuldar Sikku ja Aleks Leskiga kindlustanud kaheveoliste kuni 1,6 liitrise mootoriga autode EMV6 klassi ja Estonian R2 Challenge esikohakarikad. Saaremaal on Tornile kaarti lugemas Kaido Kaubi ning meeste võistlusautoks on Ford Fiesta R5. Torn – Kaubi stardinumbriks on 9. 

51. Saaremaa ralli start antakse reedel 12. oktoobril Auriga keskuse parklas.