Craig Pawson Huddersfield Town ja Tottenham Hotspuri kohtumises õigust mõistmas.Foto: PA Pictures/Scanpix
Jalgpall
10. oktoober 2018, 10:58

Inglismaalt Kitsekülla! Eesti-Soome kohtumist vilistab Premier League'i kohtunik

Eesti koondis võõrustab reedel, 12. oktoobril A. Le Coq Arenal UEFA Rahvuste liiga raames Soome koondist. Mängu kohtunikuks on inglane Craig Pawson.

39-aastane Pawson on olnud Inglismaa Premier League’i kohtunik 2013. aastast, kaks aastat hiljem jõudis ta FIFA nimistusse. Pawson on tänavu lisaks kodusele tippliigale teenindanud kohtumisi eurosarjades, kui hooaja alguses mõistis ta õigust nii Euroopa liiga kui ka UEFA Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiridel, samuti on tänavusest hooajast tema nimel Zagrebi Dinamo – Fenerbahce Euroopa liiga alagrupiturniiri matš. Premier League’is on tal sellest hooajast kirjas kuus kohtumist, nende hulgas tippmeeskondade Manchester United – Tottenham Hotspur kohtumine 27. augustist.

Transfermarkt.com'i andmetel on ta õigust mõistnud 115 Inglismaa kõrgliiga kohtumises ning jaganud selle ajaga 400 kollast kaarti, 21 punast (neist 10 otse) ning 23 penaltit. 

Abikohtunikena teenindavad mängu Lee Betts ja Ian Hussin, otsajoonte taga aitavad tähtsaid otsuseid vastu võtta lisakohtunikud Jonathan Moss ning Christopher Kavanagh. Neljas kohtunik on Edward Smart (kõik Inglismaa). Kohtunike tegevust hindab prantslane Bertrand Layec.

UEFA Rahvuste liiga matš Eesti – Soome toimub reedel, 12. oktoobril A. Le Coq Arenal. Festivaliala avatakse kell 19.45, Ott Leplandi esinemine algab kell 20.15. Koondised tulevad soojendusele kell 21.00, mängueelne rivistus toimub ja hümnid kõlavad kell 21.30, avavile antakse kell 21.45.