U19-koondise peatreener Argo Arbeiter.Foto: Robin Roots
Jalgpall
10. oktoober 2018, 18:21

Eesti noored tunnistasid Juventuse, Interi ja Roma poiste 0:3 paremust

Eestis toimuv jalgpalli U19-vanuseklassi EM-valikturniir algas võõrustajate jaoks 0:3 kaotusega Itaaliale.

Rakveres toimunud matšis jäi Eesti juba 25. minutiks 0:2 kaotusseisu, väravad kanti Giacomo Raspadori (Sassuolo) ja Manolo Portanova (Juventus) nimele. Kolm minutit enne lõpuvilet vormistas Raspadori lõppskoori.

„Meil oli väga selge idee ja plaan, kuidas mängima minna – kaitsest lähtuvalt ja kontrarünnakute peale. Sellise vastasega on keeruline muude mõtetega platsile minna. Niipea kui üritasime end avada, siis olime raskustes, sest nende üleminekud olid väga heal tasemel.

Kui vaadata tagasi mängu peale, siis meil oli kaks suurepärast võimalust värava löömiseks, aga kahjuks me seda teha ei suutnud ja vastasel... kolmanda värava lõid nad ise, aga võib öelda, et esimesed kaks lõime justkui iseendale. See on kurb tõsiasi, aga selliste drastiliste eksimuste vastu ei saa midagi teha. Neid asju kahjuks juhtub,“ ütles noortekoondise peatreener Argo Arbeiter.

Itaalia U19 vanuseklassi koondised on viimastel aastatel näidanud head minekut: 2016. ja 2018. aasta EMil võideti hõbemedalid.

Ka Eestisse tulnud koosseisus mängib ilmselt suur hulk tulevasi staare, sest juba praegu kuuluvad mitmed poisid tipptiimidesse. Juventus on esindatud nelja, Inter ja Roma kahe mängijaga. Tiimi kapten ehk 18aastane Davide Bettella müüdi sel suvel 7 miljoni euro eest Interist Atalantasse.

Eesti algkoosseis: Andreas Kallaste, Rasmus Saar, Maksim Tšerezov, Kaspar Laur, Gustav-Hendrik Seeder, Artur Šarnin, Mihkel Järviste, Markus Soomets, Henri Välja, Kristofer Piht, Alex Matthias Tamm.