Cristiano RonaldoFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
11. oktoober 2018, 09:45

Ronaldo advokaat: vägistamissüüdistus tugineb varastatud ja võltsitud dokumentidel (1)

Cristiano Ronaldo advokaat Peter Christiansen väidab, et jalgpallistaari vägistamissüüdistus põhineb võltsitud dokumentidel.

Kaitsja noomib selle eest Saksa väljaannet Der Spiegelit, kes ameeriklanna Kathryn Mayorga looga hiljuti lagedale tuli ja lumepalli veerema lükkas.

Ronaldo ise eitab Mayorga vägistamist 2009. aastal Las Vegases ühes hotellitoas. Ta nimetas seda valeuudiseks ja lubas Spiegeli kohtusse kaevata.

"Meediaväljaanne (Spiegel - M.T.) tugines oma loos vastutustundetult varastatud ja kergesti manipuleeritavatele digidokumentidele, mille tähtsamad osad olid osaliselt või täielikult võltsitud," vahendab Christianseni sõnu BBC.

Kusjuures seda Ronaldo ei eita, et sõlmis 2010. aastal Mayorgaga vaikimiskokkuleppe, mille eest tasus naisele 375 000 USA dollarit. Ent Christiansenil on selle põhjendus olemas.

"Too kokkulepe ei tähenda süüd vägistamises. Cristiano Ronaldo järgis lihtsalt oma nõuandjate nõu, et ennetada katseid hävitada tema maine, mille ta on raske töö, sportlike võimete ja hea käitumisega saavutanud. Ent just seda me praegu tunnistamegi."

Ta lisas: "Kuigi Cristiano Ronaldo on avaliku elu tegelane, on äärmiselt kahetsusväärne, et meedia jätkab laimukampaania propageerimist, mis põhineb varastatud ja kergesti manipuleeritavatel digidokumentidel.

Cristiano Ronaldo on andnud oma advokaatidele USA-s ja Euroopas mandaadi tegutseda tõe päevavalgele toomise nimel. Ta on kindel, et nii ka juhtub, hoolimata kõikvõimalikust korrumpeerunud vastuinformatsioonist.

Küberkriminaal (ilmselt peab silmas Football Leaksi - M.T.) varastas 2015. aastaks tosinatest Euroopa eri paigus asuvatest firmadest (sealhulgas advokaadibüroodest) elektroonilisi dokumente ja proovis seda müüa. Kahjuks läks üks väljaanne sellega vastutustundetult kaasa. Olgu veel üle korratud, et kõik mis 2009. aastal Las Vegases juhtus, oli konsensulik."