Ott TänakFoto: McKlein/Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
11. oktoober 2018, 11:30

Tänak potentsiaalsest uuest tiimikaaslasest: kõik teavad, et ta on kiire sõitja

Erinevate välismaiste ralliportaalide andmetel on asi klaar: Kris Meeke (39) liitub järgmisel hooajal Toyota meeskonnaga, sest Esapekka Lappi läheb Citroeni. Mida arvab asjast Toyota praegune esipiloot Ott Tänak?

"See pole minu valik ega otsus, kuid Kris on kiire sõitja. Me kõik teame seda," lausus Tänak väljaandele Autosport. "Arvan, et see oleks tugev koosseis (tema, Meeke ja Jari-Matti Latvala - M.T.)."

On oluline rõhutada, et praegu on tegu mitteametliku infoga. Autospordi teatel on ametlikku teadet oodata järgmisel nädalal. Väidetavalt teatab Citroen Lappi liitumisest 18. oktoobril ning seejärel avalikustab Toyota Meeke'i lepingu.

Seniks säilitas Toyota rallitiimi pealik Tommi Mäkinen salapärast joont, kuid tunnistas, et huvitus nii Meeke'ist kui ka teisest Citroeni mehest, Craig Breenist.

"Mõlemad on potentsiaalikad," lausus ta. "Ja realistlikult võttes, meil pole paljude variantide vahel valida, kui tahame meeskondliku MM-tiitli eest võidelda.

Valmistume võimalikeks muutusteks [tiimis], uurime potentsiaalseid alternatiive ja meil on head šansid. Mul pole momendil midagi öelda, töötame sel teemal Jaapaniga (loe: sealsete bossidega - M.T.)."

Meeke pidi tänavu ainsa Citroeni sõitjana osalema kõigil MM-etappidel, kuid tegi Portugalis ränga avarii, misjärel Prantsusmaa tiim temast loobus.