Soome koondise ründaja Teemu Pukki.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
11. oktoober 2018, 18:04

Must periood seljatatud: Soome tuleb Eestisse suurepärase vormi pealt

Eesti jalgpallikoondis võõrustab reedel Lillekülas toimuvas Rahvuste liiga matšis Soomet. Põhjanaabrid näitavad viimasel ajal head vormi, kuigi alles mõne aja eest sipeldi täielikus mudas.

2015. aasta oktoobri ja eelmise aasta septembri vahele jäi koguni 19 mängu, millest soomlased võitsid vaid ühe. Ainus võit pärines sõpruskohtumisest Maroko vastu (1:0, 2017. aasta jaanuar).

Rootsi treener Hans Backe juhendas Soomet kokku 13 matšis ja temal jäigi võiduarve avamata. Tema järel sai pukki kohalik mees Markku Kanerva ning vaikselt on tiim uue hingamise leidnud. Nüüd on viimasest kaheksast mängust kogutud koguni kuus võitu: kaks korda on tuul alla tehtud Eestile, korra Ungarile, Valgevenele, Maltale ja Jordaaniale.

Peatreener Markku Kanerva tunnistas tänasel pressikonverentsil, et tema arvates on sellise seeria pealt lihtsam Tallinnasse tulla. "Tegime Rahvuste liigale hea alguse. Mängijad on motiveeritud, aga nad teavad, et meil on pikk tee veel minna. Eesmärk on Euroopa meistrivõistlustele kvalifitseeruda," ütles Kanerva.

Eesti ja Soome matš algab reedel kell 21.45.