Martin Reim tänasel pressikonverentsil. Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
11. oktoober 2018, 19:49

Martin Reim: Soome on soosik, aga meie peame hakkama väravaid lööma!

Eesti jalgpallikoondise peatreener Martin Reim rõhutas, et kodumängudes Soome ja Ungari vastu on eestlaste eesmärk väravaid lüüa. Tõsi, kaitset ei tohi unarusse jätta.

"Soome on alagrupi liider ja mängu soosik. Meil on võimalik üllatada ja kodumängudes proovime alati punkte võita," arutles Reim.

"Olen mõelnud ka uutmoodi mänguplaanidele, et vastasele rohkem peavalu valmistada. Lõpuks taandub kõik siiski sellele, et alati on vaja mängijaid, kes plaani ellu viiksid. Lähtumegi oma mängijate valikust, et neist maksimum välja võtta. Iga mängu iseloom ja ülesehitus oleneb palju sellest, millised 11 mängijat väljakule lähevad."

Eesti jalgpallikoondise pressikonverents. Foto: Erki Pärnaku

Võtmemängijatest jäävad homme Soome vastu eemale Ragnar Klavan (vigastus), Mattias Käit (vigastus) ja Karol Mets (mängukeeld). Reimi sõnul on asjal ka helge pool: nimelt saavad mitmed mehed võimaluse ennast tõestada. Kõik sel nädalal kohale kutsutud mängijad on terved ja võitlusvalmis. "Selles suhtes oleme üle hulga aja heas seisus," tõdes ta.

Treener ise on oma peas algkoosseisu paika pannud, kuid hoiab seda homseni saladuses. Ta ei soostunud ka täpsustama, kas tipuründajana alustab Henri Anier, Rauno Sappinen või keegi kolmas. "Võtmeküsimus on see, et peame hakkama väravaid lööma. Aga peab meeles pidama, et ka sellest ei piisa mängude võitmiseks. Kui liialt jõudu ründesse viia, jääb taga hõrdeaks. Peame tasakaalu leidma."

Soome koondisel on käimas edukas periood: viimasest kaheksast matšist on võidetud kuus. Nende hulka jäävad ka 3:0 ja 1:0 võidud Eesti üle.

Sander Puri sõnul peitub soomlaste edu võti lihtsuses ja heas realiseerimises. "Nad mängivad väga lihtsalt. Neil ei teki palju võimalusi, aga olukordi realiseeritakse hästi. Meie peame samamoodi hakkama väravaid lööma. Kahe kodumänguga võiks julgemalt selles suunas mõelda," tunnistas Puri, kes ise on koduklubis leidnud hea väravasoone.

Sander Puri tänasel pressikonverentsil. Foto: Erki Pärnaku

Lillekülla on homme oodata rohkearvulist publikut, kellest koguni 3000 moodustavad soomlased. "Selle numbri peaksime vähemalt kolmekordselt üle lööma!" ütles Kallaste lootuses, et Eesti fännid suudavad siiski naabrid üle laulda. "Tuleb mõnus vastasseis. Oleme väike riik, veel väiksem kui Soome, ja peame kokku hoidma. Lööme selle staadioni käima!"

Ken Kallaste tänasel pressikonverentsil. Foto: Erki Pärnaku

Eesti ja Soome Rahvuste liiga matš algab lillekülas reedel kell 21.45. Ungariga kohtutakse esmaspäeval.