Rakvere treener Andres Toode ja punktimasin Taavi Nõmmistu.Foto: Robin Roots
Võrkpall
11. oktoober 2018, 22:42

Rakvere alistas TalTechi ja teenis esimese võidu

Võrkpalli Credit24 meistriliigas toimus sel nädalal üks kohtumine, kui Rakvere VK võõrustas täna TalTechi. Kuigi avageim kuulus TalTechile, võttis kodumeeskond lõpuks 3:1 (23:25, 25:22, 25:20, 25:15) võidu.

Enne tänast mängu olid mõlemad meeskonnad võiduta. Rakvere oli kahes esimeses mängus alla jäänud nii RTU/Robežsardzele (1:3) kui ka Bigbank Tartule (0:3). TalTech kaotas liiga avamängus 0:3 Saaremaa VK-le ja jäi seejärel 1:3 alla Selver Tallinnale, vahendab volley.ee.

24 puntiga (+19) võitjate resultatiivseimaks kerkinud diagonaalründaja Taavi Nõmmistu sõnul tõi täna kogenumale meeskonnale edu eelkõige kannatlikkus. "Meie kannatasime natuke kauem, mäng polnud ilus kummaltki poolt, aga kannatlikkus sai lõpuks määravaks. Kõige tähtsam on, et punktid on kirjas ja loodan, et väike enesekindluse süst siit tuli. TalTechiga saab lähiajal päris palju mängida, noortel poistel "duhhi" jagub ja kerge täna polnud," sõnas Nõmmistu Kanal 12 antud mängujärgses intervjuus ja lisas, et Rakvere loodab vaatamata raskele algusele liigas nii mõndagi korda saata.

"Meil on satsis mehed, kes tahavad mingit asja juba kätte saada ka. Nagu hooaja alguski näitab, sis üllatusi võib sündida küll," lisas Nõmmistu.

Nõmmistule assisteeris täna Rakvere poolel Denis Losnikov 12 punktiga (+2). Rakvere meeskonna servi vastuvõtt oli 53, rünnak 53%, blokist teeniti punkte 8, servilt 6 (eksimusi kogunes pallingul 15). TalTechi resultatiivseim oli 18 punktiga (+12) Mihkel Nuut, Ragnar Kalde lisas 10 silma (+7). TalTechi vastuvõtuprotsent oli 59, rünnakuid realiseeriti 45-protsendiliselt. Blokipunkte kogunes 5 (neist 4 pani Kalde) ja servil löödi 7 ässa ning tehti 14 viga.

Liigatabelis on Rakvere nüüd 3 punktiga 8. kohal, TalTech on 10. positsioonil.

Rakvere ja TalTech lähevad omavahel vastamisi ka Eesti karikavõistluste avaringis.