Portugali koondis tähistab Andre Silva väravat. Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
11. oktoober 2018, 23:46

Ronaldota Portugal alistas läbi raskuste Poola, Island šokeeris maailmameistreid

Jalgpalli Rahvuste liigas oli täna üsna tihe mänguõhtu ja ühes põnevamas lahingus sai Portugal võõral väljakul 3:2 jagu Poolast.

Cristiano Ronaldota mänginud Portugal jäi 18. minutil kaotusseisu, kui poolakate poolelt tegi skoori Krzysztof Piatek. Seejärel suutis Portugal end koguda ja vaheajale mindi juba 2:1 eduseisus: kõigepealt tegi skoori Andre Silva, hiljem lükkas palli oma väravasse Kamil Glik.

Teise kolmveerandtunni algul viis Bernardo Silva külalised juba 3:1 ette, kuni 77. minutil vähendas Jakub Blaszczykowski vahe minimaalseks. Rohkemaks Poolal siiski jõudu ei jagunud.

A-divisjon 3. grupis jätkab Portugal kahe mängu järel täiseduga, Poolal ja Itaalias on kirjas omavahelisest matšist teenitud viigipunkt.

  • 1. Portugal 6 punkti
  • 2. Poola 1 punkt
  • 3. Itaalia 1 punkt

Kõik tänased tulemused:

A-divisjon

Poola - Portugal 2:3

B-divisjon

Venemaa - Rootsi 0:0

C-divisjon

Iisrael - Šotimaa 2:1

Leedu - Rumeenia 1:2

Montenegro - Serbia 0:2

D-divisjon

Fääri saared - Aserbaidžaan 0:3

Kosovo - Malta 3:1

***

Kari Arnason ja Birkir Bjarnason. Foto: Reuters/Scanpix

Lisaks peeti ka sõpruskohtumisi, millest intrigeerivaim oli valitseva maailmameistri Prantsusmaa ja Islandi vaheline 2:2 viik. Võõrsil mänginud saareriik läks Birkir Bjarnasoni ja Kari Arnasoni väravatest 2:0 juhtima, kuid 86. minutil lõi Holmar Oern Eyjolfsson omavärava ja viigi tõi tabloole Kylian Mbappe viimase minuti täpne löök.

Tänased sõpruskohtumised:

Argentina - Iraak 4:0

Türgi - Bosnia 0:0

Wales - Hispaania 1:4

Prantsusmaa - Island 2:2