Kaido Höövelson.Foto: Jürgen Niit
Spordivaria
13. oktoober 2018, 11:02

Endine sumostaar Baruto: koolis oli ikka kiusamist, ma ei kuulunud õigesse gruppi, tahtsin suureks ja tugevaks saada

Hirm tagasituleku ees oli see, mis ei lasknud sumomaadlejal Barutol ehk Kaido Höövelsonil kiirelt Jaapanist Eestisse naasta. Tõusva päikese maale sinilindu püüdma läks Höövelson koos Ott Juurikaga. Viimane tuli kärmelt tagasi, Baruto suutis karmis režiimis vastu pidada ning tõusis hinnatud sumotoriks. 

"See, et tulen tagasi ja mida ma siis teen?" räägib Baruto tunnetest, mis teda toona valdasid, tagasitulek oleks temasõnutsi häbistav olnud. "Ma astusin pärast Audentese lõpetamist Mereakadeemiasse. Kuu aega käisin seal ja olin paralleelselt Cafe Amigo turvamees. Üks päev avastasin, et ei jõua enam kooli minna. Midagi pidi ära jätma, ema toetada ei saanud, õppelaen tundus kuidagi kauge teema. Kui otsustasin kooli pooleli jätta, tuli Jaapani kutse ja sain aru, et see on see, mida ma tahan.

Mul oli soov aidata ema. Kindlasti ka eneseteostamise soov. Ma olen talus kasvanud ja loomi pidanud. Koolis oli ikka kiusamist, olin lühem ja tüsedam maapoiss. Ma ei kuulunud õigesse gruppi. Tahtsin suureks ja tugevaks saada."

Loe pikka intervjuud Barutoga siit!