Niisuguses koosseisus mängis Eesti naiskond tänavuse aasta alguses Tallinas FedCupi turniiri.Foto: Alar Truu
Tennis
12. oktoober 2018, 13:12

Eesti tennisenaiskond peab FedCupil madistama tugevate slaavlannade vastu

Rahvusvaheline tenniseliit loosis järgmise aasta Föderatsiooni karikavõistluste Euro-Aafrika tsooni I grupis Eesti naiskonna ühte alagruppi teiste seas Venemaa, Ukraina ja Poolaga.

Võistlus, mida kaks aastat järjest korraldas Eesti, toimub seekord veebruarikuus Poolas ja Suurbritannias. Mõlema alagrupi võitja pääseb Maailmaliiga üleminekumängudele, viimaseks jääjad langevad II gruppi. Eesti loositi Poolas Zielona Goras mängitavasse alagruppi, kus peale kolme ülalnimetatu võistlevad veel Bulgaaria, Taani ja Rootsi.

"Väga raske loos," kommenteeris Fed Cupi koondise kapten Märten Tamla tenniseliidu kodulehe vahendusel. "Aga ega teiseski grupis lihtsam oleks. Kõik sõltub sellest, kes tippudest koondisi esindavad."

Kõige nimekam on Maailmaliiga üleminekumängudel Lätile kaotanud Venemaa, kes saaks välja panna Darja Kassatkina (WTA 14.), Maria Šarapova (WTA 26.), Anastassia Pavljutšenkova (WTA 35.), samuti paarismänguspetsid Jekaterina Makarova (WTA D5.) ja Jelena Vesnina (WTA D11.).

Ukrainal üksikmängu esireketid on veel tugevamad: Elina Svitolina (WTA 5.) ja Lesja Tsurenko (WTA 27.). Paarismängijad on neil välja panna kaksikõed Ljudmila ja Nadja Kitšenok. Koduseinte toel mängiva Poola esireketiks on kunagine absoluutne tipp Agnieszka Radwanska (WTA 74.), teda toetavad Magda Linette (WTA 84.) ja õde Urszula.

Viimasel aastal tõusu teinud Rootsi parimad on Eesti juurtega Rebecca Peterson (WTA 53.) ja Johanna Larsson (WTA 66.), Taani liider on aga maailma teine reket Caroline Wozniacki.

"Kui Eesti eest mängivad nii Anett Kontaveit kui ka Kaia Kanepi, on kõik võimalik," märkis Tamla.