Pilt on illustratiivne. Foto: Mari Luud
Spordivaria
12. oktoober 2018, 17:22

Eesti discgolfar tõusis maailma edetabelis ajaloolisele kohale

Selle nädala alguses avaldatud uues discgolfi maailma edetabelis (PDGA) on Eesti rahvuskoondise mängija Silver Lätt jõudnud suurmeistri tasemele. 

Lätti reitinguks on märgitud täpselt 1000, mis tähistab meeste edetabelis niinimetatud unelmate piiri, milleni polnud varem jõudnud ükski teine eestlane. 

“Uhke tunne on küll. Eesmärk oli juba eelmisel aastal neljakohaline reitingunumber välja võidelda aga Eestis on see ikka üks eriti keeruline ülesanne, tuleks korduvalt üle enda varju hüpata," sõnas eestlane pressiteates. 

"Sel hooajal sai mängitud rohkem väljas kui varasematel aastatel, sealt tuli kindlasti osa reitingu tõusust. Aga ma ise usun et suurt rolli mängis hooaja välisel ajal tagakäe tehnika arendamine ja hooaja jooksul selle stabiliseerimine. Lisaks mängu mitmekülgsemaks muutmine. Igaljuhul olen ma rõõmus ja loodan, et peagi on meil veel mitmeid kõrgete reitingutega mängijaid.”

Olulise tõusu tegi ka Eesti rahvuskoondise esinumber ja võistkonna kapten Kristin Tattar, kelle uueks reitingunumbriks on 936. Üle 900 reiting ehk naiste niinimetatu unelmate piir on ette näidata ka Maris Perendil. 

Eesti discgolfi liidu president Rein Rotmeister: “Ületasime tänavu mitmeid uusi tähiseid – EMilt kaks medalit ja uued reitingute kõrgused meie tippmängijatelt. Rõõmu teeb ka harrastajate jätkuv kasv, hetkeseisuga on discgolfi online süsteemis “Metrix” üle 13 100 kasutaja (harrastajad, kes märgivad tulemusi üles), aga tegelik harrastajate arv ületab ilmselt juba 20 000 piiri."