Markku Kanerva.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
13. oktoober 2018, 00:48

Soome peatreener kiitis Tallinnasse reisinud fänne: tekitasite kodumängu tunde

Soome jalgpallikoondis jätkab Rahvuste liigas oma head hoogu. Lillekülast võeti kaasa 1:0 võit, mille tulemusena hoitakse C-divisjoni 2. grupis jätkuvalt liidrikohta.  

"Olen täna väga õnnelik mees. Me kõik oleme. Seda suurepärase tulemuse pärast ning ka suurepärase toetuse pärast. Fännid tekitasid meile kodumängu tunde," sõnas Soome koondise peatreener Markku Kanerva pressikonverentsil. 

Kui ametlikult viibis reedeõhtusel kohtumisel 8087 pealtvaatajat, siis soomlased moodustasid nendest hinnanguliselt kuni 4000. 

"Eesti tegi meie elu raskes, sest te keskendusite, eriti teisel poolajal, meilt ruumi ära võtmisele. Olime siiski kannatlikud ning olen selle üle õnnelik. Meil polnud küll palju võimalusi, kuid suutsime oma hetke ära oodata," lisas ta. 

Võrreldes kuu aega tagasi Turus toimunud mänguga tuli Eesti seekord platsile neljamehelise kaitseliiniga. Kanerva sõnul oli see oodatud lüke. "Olin valmis selleks, et Reim midagi muudab," sõnas ta. 

Ühtlasi tähendas tänane võit, et meie põhjanaabrid astusid sammu lähemale oma suurele unistusele ehk EM-finaalturniirile. "EMile jõudmine on tõepoolest meie suur unistus. Oleme alustanud väga hästi, kuid meil on veel väga pikk tee minna," jäi juhendaja realistlikuks. 

"Meid ootavad ees rasked mängud, üks kodus ning kaks võõrsil ning isegi kui need võidame, peame pidama veel kaks rasket mängu, et EMile saada."