Konstantin VassiljevFoto: Robin Roots
Jalgpall
13. oktoober 2018, 01:05

Konstantin Vassiljev: ükskord peab pall oma tee võrku leidma (6)

Jalgpallikoondis jätkas Rahvuste liigat 0:1 kaotusega Soomele, kelle võiduvärava lõi Teemu Pukki 90+1. minutil. "Kindlasti on valus," lausus Konstantin Vassiljev pärast matši ajakirjanikele.

"Mängu jooksul võinuks minna erinevalt: meie võinuks värava lüüa ja neil olid omad võimalused. Lõpufaasis pigem pidi viiki jääma, aga siis lasime endale värava. Seejärel suutsime ikka luua ühe võimaluse, mida jälle ei õnnestunud realiseerida. Üritame, üritame, aga midagi jääb puudu," nentis Vassiljev nõutult.

"Kui endale võin midagi öelda, siis teistele meestele mul etteheiteid pole. Täna lihtsalt oli selline mäng, kus üks vastane oli natuke õnnelikum kui teine. Jah, nemad mängisid rohkem palliga, tahtsid rohkem luua olukordi, aga neid väga palju polnud. 

Arvan, et kõik andsime endast maksimumi, aga reaalsus on see, et meie alagrupivastased on sellised, et heal päeval võime punkti saada. Aga kui kõik ei lähe hästi, võime [kogu turniiri] nulliga lõpetada. See ei tähenda, et me ei peaks edasi üritama." 

Rünnakust: "Kindlasti olime mõni kord hädas kaitsest rünnakule minekuga, aga ükskord peab pall oma tee võrku leidma (Eesti pole Rahvuste liigas kolme mänguga veel ühtki väravat löönud - M.T.). Löögid olid mõnikord ohtlikumad, mõnikord vähem ohtlikumad."

Neljasest kaitseliinist: "Raske kohe öelda, kas see oli mugavam [kui viiene]. Viimaste aastate jooksul mängisime ühe ja sama skeemiga. Arvan, et taktikaga oli kõik korras, vastane lihtsalt realiseeris oma võimaluse. Ma pingilt seda väga hästi ei näinud, vaatame videost."

Ta lisas, et esmaspäevaseks mänguks Ungariga tuleb kaasa võtta tahe ja motiveeritus. "Need oli väga kõrgel tasemel. Võitlusvaim oli lõpusekundini. Lihtsalt on vaja lisada tehnikaklassi ja olukordade lahendamist."