Taijo TenisteFoto: Martin Ahven
Jalgpall
13. oktoober 2018, 01:21

Taijo Teniste: kindlasti on vaja palliga mängus kõvasti juurde panna

Jalgpallikoondis jätkas Rahvuste liigat 0:1 kaotusega Soomele, kelle võiduvärava lõi Teemu Pukki 90+1. minutil. Paremkaitsja Taijo Teniste hinnangul oli suures plaanis asi kontrolli all, kuid lasta viimastel minutitel värav lüüa...

"See on kõige valusam üldse," ohkas ta ja lisas, et ei oska väravaolukorda praegu kommenteerida. "Tuleb videost üle vaadata ja järeldused teha."

Kas neljane kaitseliin, mida Eesti üle tüki aja proovis, õigustas end? "Arvan, et suures plaanis oli meil kaitses kõik kontrolli all. Kindlasti on vaja palliga mängus kõvasti juurde panna. Ees on vaja rohkem teravust ja palliga kindlamini mängida."

Tihtipeale vedasid Eestit pallivõitmise korral alt esimesed söödud. See tähendab, kui pall võideti madalalt, siis oli keskväljal kahe Soome keskkaitsja vastu ainsana Rauno Sappinen, kelle peale pikki palle peksti. Mida muuta?

"Eks ongi vaja olla palliga enesekindlam. Teatud olukordades on vaja kasutada rohkem ääretsooni või Sappinenile jalga [mängida]. Paljud pallid läksid talle pea peale, seal suutsid pikad keskkaitsjad kahekesi ta hästi kontrolli all hoida. Võib-olla anda rohkem jalga, siis jõuavad teised järele tulla."

Vaimust: "Me pole esimest päeva jalgpallurid. On vaja kiiresti mänguanalüüs teha ja see mäng unustada ning keskenduda järgmisele. Tuleb pea püsti hoida ja edasi võidelda."

Kas Ungari vastu oleks tarvis midagi muuta? "See on muidugi rohkem küsimus peatreenerile. Kaitsefaasis oli plaan mängida natuke madalamal. Suutsime üsna hästi nende liinid kinni panna, aga kontratega ei suutnud nii palju nõelata kui plaanis oli."