Scott Machado. Foto: Mati Hiis
Korvpall
13. oktoober 2018, 09:25

Ekskalevlane hakkab NBAs LeBron Jamesiga koos müttama

Hooajal 2014-15 Kalev/Cramo särki kandnud Scott Machado saab nüüd selga tõmmata 16kordse NBA meistri Los Angeles Lakersi särgi. 

Nimelt sõlmis mullu Lakesi farmtiimiga G-liigat mänginud 28aastane tagamees LeBron Jamesi uue leivaisaga verivärske lepingu.

Machado näol on tegemist klubi 18. mehega, seega pole hetkel veel kindel, kas ta Lakersi eest ka reaalselt platsile jookseb, sest hooaja alguseks tuleb meeskondadel oma koosseis 15 mehe peale tõmmata. Samas ei pruugi klubid kõiki üleliigseid mehi automaatselt lahti lasta, vaid saata jällegi G-liigasse farmtiimi eest kogemusi hankima. 

Machado on NBAs jala ukse vahele saanud varemgi, näiteks hooajal 2012-13 kandis ta esmalt kuues põhiturniiri kohtumises Houston Rocketsi särki ning play-off'is käis viiel korral väljakul ka Golden State Warriorsi eest. Suveliiga meeskondadega on mees flirtinud juba aastaid. 

Eesti liigas olid mehe keskmisteks numbriteks 11,1 punkti, 4,3 lauapalli ning 4,5 korvisöötu. Ühisliigas aga 15,2 punkti, 4,3 lauapalli ning 7,7 korvisöötu.