Jüri Vips.Foto: Twitter @fiaf3europe
Auto-Moto uudised
13. oktoober 2018, 11:53

Vips lõpetas poodiumil, Schumacheri tiitlipidustused lükkusid edasi (1)

Sel nädalavahetusel saab oma lõpplahenduse Euroopa vormel 3 sari, kus tänavu kihutavad ka Jüri Vips ja Ralf Aron. Hockenheimi ringrajal toimunud esimeses sõidus jätkus draamat esimesest meetrist viimaseni. 

Avasõidu võitis parimalt stardikohalt rajale saanud Guanyu Zhou, teiseks tuli Robert Shvartzman ning poodiumi kolmandale astmele tõusis viiendalt kohalt startinud Vips. 12. positisioonilt startinud Aron lõpetas finisijoone kuuendana. 

Jüri Vips Foto: Kuvatõmmis

Võidusõidu lõppedes oli aga parajalt segadust - nimelt lehvitati ruudulippu ring liiga vara. Vormel 3 sarjas käib võistlemine mitte ringide vaid aja peale, ning kui võistlusaeg (30 minutit) on nulli tiksunud läheb käima viimane ring. Saksamaal tegutsenud liputegelane ei olnud aga sellega arvestanud ning lehvitas ruudulippu kohe kui aeg oli nulli tiksunud. 

Paremusjärjestust see siiski ei mõjutanud, sest võistluskomisjon otsustas lõpujärjestuseks võtta "eelviimase" ringi tulemused. 

Avaringil pakkusid huvilistele draamat aga Marcus Armstrong ning MM-sarja üldliider Mich Schumacher, kes omavahel kokku põrkasid. Selle tulemusena olid mõlemad mehed sunnitud pärast avaringi juba boksi tulema. 

Seitsmekordse vormel 1 sarja maailmameistri Michael Schumacheri poeg Mick suutis pärast seda ennast sõita ainult 12. kohale ehk noor sakslane ei kindlustanud Hockenheimi esimese sõiduga oma maailmameistritiitlit. 

Küll kindlustas parima uustulnuka tiitli Vene passiga Shvartzmann, seda Vipsi ja Armstrongi ees. 

Teine võistlussõit sõidetakse Hockenheimis täna kell 17.30 ning kolmas homme kell 11.05. 

Hockenheimi avasõidu paremusjärjestus:

Esimene sõit (järelvaadatav):