Ronald Delph Šiauliai särgis. Foto: Facebook @BC.Siauliai
Korvpall
13. oktoober 2018, 12:57

Rapla uus leegionär unistab jätkuvalt suurelt: olen lapsepõlvest saati NBAsse pääsemisest unistanud (1)

Rapla Avis Utilitase korvpallimeeskond täiendas ennast nädala keskel 213sentimeetrise keskmängija Ronald Delphiga (25). Nüüd on ameeriklane ka uude kodulinna jõudnud ning esimese trenni meeskonnaga kaasa teinud. 

Tänavust hooaega Leedu kõrgliigas Šiauliai meeskonnas alustanud ameeriklane jõudis meie lõunalõunanaabrite juures platsil käia kolmes mängus, tuues keskmiselt kaks punkti ning noppides kaks lauapalli. Pärast Šiauliaist lahkumist oli Rapla mängumehe esimene valik. 

Juba esimese trenni uue meeskonnaga kaasa teinud ameeriklase sõnul pole Eesti ja Leedu liigade vahel liiga suurt erinevust. "Suures plaanis on kõik sama, on ainult mõned väikesed erinevused. Pean harjuma teistsuguse ründeplaaniga, kuid üldiselt on kõik sama," sõnas mees Rapla meeskonna Facebooki postitatud videos. 

Esimeses trennis kulus mehe põhienergia uute kombinatsioonide õppimisel, kuid peatreener Aivar Kuusmaa kohanemise kergeks teinud. "Ta on rahulik treener ning tegi mu sisseelamise mõnusaks. Ta teab korvpallist väga palju ning on näha, et ta teab, mis teeb," sõnas Delph. 

Traditsioonilise küsimuse - kuhu soovid korvpallis jõuda? - vastus oli mehel samuti traditsiooniline: "NBAsse, see on olnud mu unistus juba lapsepõlvest saadik."