Rait-Riivo Laane (vasakul) ja Martin Paasoja.Foto: Alar Truu
Korvpall
13. oktoober 2018, 18:31

VIDEO | Eestlaste duell Kreekas: mahamängitud eduseis, kaks lisaaega ja Rait-Riivo Laane võidukorv (1)

Kreeka korvpalli esiliigas läksid vastamisi Eesti koondislaste Martin Paasoja ja Rait-Riivo Laane koduklubid. Laane tööandja Kosi Ippokratis jäi Paasoja klubi Ateena Psychiko vastu kodusaalis peale 85:83, mängu saatuse otsustas Laane teise lisaaja lõpus visatud kolmene.

Psychiko juhtis viimase veerandaja eel 48:33, aga 42aastase Antonios Asimakopoulose vise lõpetas Ippokratise võimsa spurdi ja viis mängu lisaajale.

Esimese lisaajaga veel võitjat ei selgunud. Teise lisaaja lõpus viis Laane Ippokratise 82:81 ette, aga Paasoja vastas ja enne viimast rünnakut juhtis Psychiko 83:82. Ippokratis suutis selle suurepäraselt ära kasutada, sest Laane tabas koos lõpusireeniga kolmese.

Video lõpuhetkedest:

Laane oli 22 punktiga (kahepunktivisked 10st 7, kolmesed 8st 1, vabavisked 6st 5) Ippokratise resultatiivseim, mängujuht jagas kaaslastele ka 13 resultatiivset söötu. Mänguaega kogunes talle 43 minutit ja 15 sekundit.

Kogu mängu ehk 50 minutit platsil viibinud Paasoja oli 23 punktiga (kahesed 12st 6, kolmesed 5st 2, vabavisked 8st 5) Psychiko edukaim. Ta võttis ka 5 lauapalli ja andis 3 resultatiivset söötu.

Ippokratis on kahest mängust saanud kaks võitu, Psychiko on kahe vooru järel nulli peal.

***

Sten Sokk viskas 5 punkti ja aitas Saloniki Iraklisel kodus 79:68 võita Karditsase meeskonda. Iraklis on võitnud mõlemad senipeetud mängud.