Ronnie O'Sullivan.Foto: AFP/Scanpix
Spordivaria
14. oktoober 2018, 11:13

Snuukrikuninga kolm eesmärki: võita kaheksa MM-tiitlit, joosta koos keenialastega ja hakata Buddha mungaks

Viiekordne snuukri maailmameister Ronnie O'Sullivan ei plaani karjääri veel niipea lõpetada. Vastupidi, 42aastane inglane kavatseb hoopis rekordilised kaheksa MM-tiitlit võita. Praegune tippmark ehk seitse võitu kuulub Stephen Hendryle.

O'Sullivani ümber tiirleb pidevalt erinevaid kuulujutte. Mõne aja tagant hakkavad ikka ja jälle levima kõlakad, et legend kavatseb peagi karjääri lõpetada. Tegelikult piirdub kõik tavaliselt umbes kuus kuud kestva võistluspausiga, pärast mida O'Sullivan naaseb. "Ärge kandke mind maha. Ma annan teada, kui päriselt karjääri lõpetan," ütles ta The Sunile.

Ronnie O'Sullivan. Foto: AFP/Scanpix

Mehe silmapiiril terendab kaks Hendry rekordit. Kõigepealt on vaja üle lüüa 36 ranking-turniiri võitu (O'Sullivanil on 33) ja teiseks tuleb jõuda kaheksa MM-tiitlini. "Kui suudan end teostada ja õiges suunas liikuda, pole kaheksa tiitlit mingi küsimus." Tõsi, viimati õnnestus tal maailmameistriks tulla 2013. aastal. "Kui mängin oma kaardid õigesti, võin ka 50aastaselt snuukrit mängida," ütles O'Sullivan.

Pärast spordikarjääri lõppu lähevad eesmärgid aga omapärasemaks: "Tahaksin minna Keeniasse ja joosta koos keenialastega. Ühel hetkel oma elus kavatsen kolida Taimaale ja hakata Buddha mungaks."